Julio Iglesias, Fiu Ilustru al Madridului

Cantaretul a fost numit astazi, 13 februarie 2015, “Fiu Ilustru al Madridului”, pentru “cariera sa artistica stralucita si meritorie, recunoscuta pe plan international”, precum si pentru “faptul ca s-a nascut la Madrid si este spaniol universal”.
Julio Iglesias a fost numit Fiu Ilustru al orasului Madrid, la propunerea Primariei orasului, pentru “cariera sa artistica stralucita si meritorie, recunoscuta pe plan international”, precum si pentru “faptul ca s-a nascut la Madrid si este spaniol universal”.

Conform informatiilor oferite de surse din municipalitate agentiei de stiri EFE, Comisia pentru Arta, Sport si Turism a Primariei Madridului va include pe ordinea de zi, vineri, 13 februarie, primul pas necesar acordarii acestui titlu lui Julio Iglesias, urmand ca propunerea sa fie aprobata in plen, pe 20 februarie.

Distinctia de Fiu Ilustru al Madridului se confera, la propunerea Primariei, persoanelor nascute in capitala Spaniei si nu numai, care “prin calitatile lor deosebite sau prin merite remarcabile si datorita faptului ca au adus onoare Madridului prin actiunile lor, merita aceasta prestigioasa recunoastere”, se arata in Regulamentul municipal al Acordarii Titlurilor Onorifice.
 
Madrilen universal

Ultima personalitate care a primit acest titlu este tenorul Plácido Domingo, in 2013.

Julio Iglesias s-a nascut la Madrid, pe 23 septembrie 1943 si, la doar 24 de ani, a inceput sa obtina o serie impresionanta de succese, primul dintre acestea fiind castigarea trofeului Festivalului de la Benidorm (Spania), in 1968, cu compozitia proprie “La vida sigue igual” (“Viata isi urmeaza cursul”).

Un alt mare succes a fost piesa “Gwendolyne”, cu care a reprezentat Spania la Festivalul Eurovision din 1970, apoi “Un canto a Galicia” si multe alte cantece care il aduc in topul vanzarilor din Europa si America Latina.

De-a lungul carierei, a cantat alaturi de voci de exceptie precum Barbra Streisand, Frank Sinatra, Stevie Wonder, Diana Ross, Plácido Domingo, Sting si Charles Aznavour, printre altii.
A concertat in intreaga lume si a reusit sa vanda in SUA, intr-o singura saptamana, in 1984, peste un milion de exemplare ale primului sau album in limba engleza, «1100 Bel Air Place».

In 1997, a primit Premiul Monaco pentru Muzica acordat celui mai bun cantaret latin si este primul artist strain din istoria Chinei caruia i s-a conferit prestigiosul Golden Record Award, in 1995.

In septembrie 1997, i s-a acordat una din cele mai importante distinctii din intreaga cariera, fiind primul artist latin care a primit Premiul Pied Piper, cea mai prestigioasa recunoastere oferita de Asociata Nord-americana a Artelor.

Julio Iglesias a intrat de doua ori in Cartea Recordurilor, in 1983 si 2013: prima data pentru ca a fost artistul care a vandut cele mai multe albume in cele mai multe limbi, din istorie.
In 2013, distinctia i s-a acordat pentru meritul de a fi artistul latin care a vandut cele mai multe albume din lume.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod