Jose Carreras, spectacol de succes la Sala Palatului

Facebook Twitter Comenteaza
Jose Carreras, spectacol de succes la Sala Palatului

Sambata seara, 4 octombrie 2008, celebrul tenor Jose Carreras a sustinut un spectacol la Sala Palatului, alaturi de soprana Alexandra Coman si baritonul Angel Odena, cu participarea Orchestrei Filarmonicii "George Enescu", sub conducerea lui David Gimenez. La sfarsitul spectacolului, maestrul Jose Carreras si invitatii sai au fost rasplatiti cu buchete de flori si numeroase aplauze, timp de minute in sir.  

Repertoriul spectacolului a inclus arii celebre din "La Boheme" (Pucinni), "Carmen" (Bizet) sau "Don Giovanni" (Mozart), precum si titluri ca "Marechiare", "Silentio cantatore", "Musica prohibida" si "Granada".
Interpretarea marelui tenor si a invitatilor sai a fost puternic aplaudata de spectatori, la insistenta carora programul a fost prelungit cu patru bis-uri!

Concertul, organizat de Fundatia Dinu Patriciu in sprijinul programului "Sponsorizeaza un copil", a avut loc cu casa inchisa, biletele epuizandu-se cu trei zile inainte de seara spectacolului. Fondurile obtinute astfel urmeaza a fi folosite integral pentru sustinerea copiilor afectati de inundatiile din nordul Moldovei.

Proiectul "Sponsorizeaza un copil", demarat de catre Fundatia Dinu Patriciu din ianuarie 2006, faciliteaza in prezent sponsorizarea a aproximativ 90 de copii, de catre persoane care doneaza lunar cate 200 lei pentru fiecare dintre acestia.
Din aceasta suma sunt cumparate alimente, carti, imbracaminte, rechizite si alte obiecte de care au nevoie, copiii fiind sustinuti pana in momentul finalizarii tuturor studiilor.

Impresionat de acest demers, insusi maestrul Jose Carreras a decis sa se implice in mod direct, urmand a sponsoriza unul dintre copiii inclusi in program. "Este de admirat faptul ca exista astfel de organizatii si initiative, este foarte important sa dai o mana de ajutor celor care au nevoie. Este insa mult mai important sa ajuti decat sa vorbesti despre acest subiect", a declarat Jose Carreras.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod