Jorge, trasformare spectaculoasă în 3 luni!

Jorge ne uimește din nou, de această dată printr-o transformare fizică spectaculoasă. Talentatul artist s-a ambiționat să aibă un trup de zeu și, timp de trei luni, a urmat un antrenament intensiv în urma căruia a ajuns să aibă un corp plin de mușchi, sculptat ca statuile Greciei Antice.

Dovadă fotografia realizate pentru coperta noului număr al revistei Men’s Health. Rezultatul este spectaculos și este datorat unui stil de viață sănătos, cu dietă echilibrată și sport regulat, de cel puțin trei ori pe săptămână.  În vara anului trecut, din cauza faptului că abandonase obiceiul de a merge la sală, condiția fizică a solistului a avut de suferit. Mergea la sală de cel mult trei ori pe săptămână, stătea câte o oră și făcea exerciţii din memorie și din ce se mai documentase pe Internet. Astfel că, neavând un antrenor care să îl ghideze, rezultatele nu doar că nu se mai vedeau, dar mușchii nu mai erau vizibili.

„Simţeam că nu mai aveam mușchii definiţi cum doream“, a declarat el pentru revista Men’s Health.
În luna februarie a anului acesta Jorge și-a angajat antrenor de fitness personal, pe Aram Paronian. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să-și schimbe regimul alimentar: a renunțat la dulciuri, a stabilit trei mese pe zi, cu două mici gustări între ele. Exerciţiile le făceam în prima parte a zilei, ca să pot lua proteine. Nu m-am dus seara, chiar dacă aș fi avut mai multă energie“, spune George.

Începea de regulă cu o omletă din șase albușuri și un singur gălbenuș, brânză slabă și legume. După două ore, urma gustarea – un grepfrut, măr, mango sau ananas. Dacă nu-și făcea un shake după antrenament, George lua direct prânzul. Nu lipsea carnea – făcută cât mai simplu, cu fasole, mazăre sau linte și o salată. A doua gustare era compusă din nuci, migdale sau humus cu legume crude, iar la cină, care nu era mai târziu de ora 8, George mânca o carne slabă – pește, de exemplu – cu legume.
Însă respectarea orelor de masa era dificilă atunci când filmările se prelungeau până la miezul nopţii. Împreună cu Aram, George a hotărât că mai poate mânca, după cină, humus sau legume verzi – „asta însemna castraveţi, ardei verzi, ţelină verde. În caz că îmi era foarte foame, mai luam un shake“, povestește el.

Aram a numit prima lună de antrenament „perioada de adaptare“; George trebuia să se înveţe cu sesiunile de peste o oră, cu circuitele grele, explozive și cu pauzele scurte. Cu un trup care a trecut prin sălile de forţă și cu gene bune, mușchii lui au răspuns repede la antrenament, însă avea grupe deficitare – de exemplu, umerii –, unde trebuia să muncească mai mult.

În fiecare dintre cele patru ședinţe săptămânale, George se concentra asupra unei singure grupe. „Nu am combinat niciodată, ca să nu direcţionăm sângele în mai multe părţi.“ Dacă în timpul unei ședinţe lucrau umerii, George făcea patru tipuri de exerciţii cu greutăţi în creștere. Unul dintre exerciţii erau ridicările cu ganterele în lateral; începea cu greutăţi de patru kilograme cu 12 repetări, urca la șase kilograme cu 10 repetări, apoi opt kilograme cu 10 repetări, până la 12 kilograme, cu patru-cinci repetări. La finalul ședinţei de o oră, spune George, mușchii îi ardeau, însă rezultatele se vedeau de la o săptămână la alta, iar asta îi dădea doza de energie ca să meargă mai departe. „Secretul este să ieși din zona de confort, să faci împotriva voinţei tale, chiar dacă nu îţi place, chiar dacă te enervează. Te ridici și faci“, explică el. pună masă musculară, astfel că în sala de forţă s-a concentrat pe exerciţii cu aparate și cu propria greutate.

„Pentru spate făceam tracţiuni, îndreptări cu bara, deadlifturi, ramat, iar la piept am lucrat foarte mult partea superioară, ca umerii să pară mai plini“, detaliază antrenorul său, Aram. Odată crescută masa musculară, George a trecut la etapa de definire. Aram i-a schimbat antrenamentul din nou, a crescut numărul de repetări, a scăzut pauzele, a introdus exerciţiile cardio și a mărit numărul de exerciţii pentru abdomene. Toate detaliile privind antrenamentul și dieta pe care le-a urmat Jorge pentru a ajunge la o condiție fizică atât de bună pot fi citite în noul număr al revistei Men’s Health, pe coperta căruia artistul apare.  

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod