John Rock, un artist de 16 ani, ne propune un album altfel: “Moonlight Surfin”

CV-ul unui puști pletos, înalt, cu pălărie de piele și mers a la Steve Jobs, poate fi al unui metalist, biker, rocker sau poate al vreunui elev cu nota scăzută la purtare. Dacă nu e în niciuna dintre aceste situații, cu siguranță e solist vocal în vreo trupă. Dacă nu e nici vocalist, atunci, în mod cert, e ceva în neregulă cu el.

După o vacanță de-o vară petrecută acum câțiva ani pe malurile unei mari, puștiul cu plete și pălărie de piele s-a hotărât, brusc, să descifreze secretele instrumentului simbol al generației Flower Power - chitara. A fost, probabil, un semn, un imbold divin, pentru că, începând cu acea zi, instrumentul vintage a devenit prietenul de nedespărțit al tânărului nostru.

David Ștef, alias John Rock, în vârstă de 16 ani, pretendent la titlul de compozitor-chitarist, „vârful de lance” al Școlii de chitară AG Weinberger și-a lansat primul său EP, intitulat “Moonlight Surfin'“.


Albumul, instrumental, cu influențe art-rock, surf, jazz, hindy și accente rockabilly, conține 5 teme muzicale interpretate la chitară . Up-tempo-ul “Moonlight Surfin'“ te invită să navighezi departe, la lumina lunii. Cu un ton cald, “Another Day, Another Way” este ca o zi de plajă sub soarele californian. Balada jazz “Far Far Away” te pune imediat într-o stare meditativă, iar amintirile te invadează și te trimit într-o lume secretă cunoscută doar de tine. Raga-ul “Rejoice!”, de inspirație hindy, este o poveste din Orient cu cămile, cu djembe (instrument oriental de percuție), cu „bâzâit” de sitară (acel sunet intrigant) și cu foarte multă lume.
Piesa de final a EP-ului, “Big City Life”, o baladă urbană laid-back, este o plimbare cu mașina prin noapte pe străzile golite de lume ale unui oraș ca New York-ul.

„Acum vreo șase ani a ajuns la școala mea privată un puști care, de la primele întâlniri, și-a asumat determinarea și talentul pentru a se adânci în tainele chitării. Iar acum, după ani lungi de studiu, mă mândresc cu un tânăr muzician care și-a câștigat dreptul pentru o carieră strălucită în music business.

David Ștef are prerogativele unei povești de succes – are talent componistic, are bun gust, e disciplinat, se poartă cu reverență și cântă extrem de bine la chitară”. The Transilvanian Guitar Man, AG Weinberger.
Dacă v-a stârnit interesul, John Rock vă invită la audiție pe: facebook.com/john.rock.524

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod