Joan Collins sprijină legalizarea sinuciderii asistate

Actriţa britanică consideră că oamenii nu ar trebui să fie lăsaţi să sufere până în ultima clipă de viaţă din cauza unor maladii incurabile, relatează site-ul contactmusic.com, citat de Mediafax.

Vedeta serialului de televiziune "Dinastia", în vârstă de 81 de ani, a dezvăluit faptul că lupta soacrei sale cu maladia Alzheimer a determinat-o să sprijine grupul elveţian Dignitas - care îi ajută să moară pe bolnavii aflaţi în stadii terminale ale unor boli incurabile - şi să considere că este "echitabil" ca oamenii să fie lăsaţi să moară dacă ei îşi doresc acest lucru.

Oamenii nu lasă animalele să se chinuie, să continue să sufere - aşadar, de ce să-i laşi pe oamenii bolnavi să trăiască?Joan Collins
"Trebuie să te bucuri de viaţă, iar eu trăiesc doar în prezent.
Bat în lemn, dar nu am avut nicio problemă gravă de sănătate. Însă mama soţului meu Percy a avut Alzheimer, iar aceasta este o boală îngrozitoare. Cineva mi-a spus de curând că oamenii nu aveau Alzheimer în urmă cu 100 de ani pentru că mureau de tineri, iar acest fapt este adevărat. Dacă aş fi fost în situaţia soacrei mele, nu ştiu ce aş fi făcut. Depinde de cât de gravă ar fi fost boala. Însă sunt total de acord cu ceea ce face grupul Dignitas"
, a declarat vedeta britanică.

Joan Collins, care a fost căsătorită de cinci ori şi are trei copii - Tara, Alexander şi Katyana -, spune că ar prefera să moară prin administrarea unei injecţii letale decât să fie lăsată să sufere din cauza acestei boli, cea mai frecventă formă de demenţă, întrucât nu şi-ar dori să îşi oblige familia să o îngrijească şi supravegheze în permanenţă.

"Nimeni nu ar vrea să trăiască astfel.
E mult mai bine să mori. Am mulţi copii, nepoţi, fraţi, surori, nepoţi şi nepoate, am o familie numeroasă, nu mi-ar plăcea deloc să îi împovărez astfel"
, a adăugat actriţa.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • buji81 pe 12 Oct 2015, 12:16
    Nebunie

    Sinuciderea asistata este o mare nebunie!...treziti-va!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod