Jessica Chastain, în rolul actriţei Marilyn Monroe

Actriţa o va interpreta pe Marilyn Monroe în filmul "Blonde", regizat de Andrew Dominik şi inspirat dintr-o autobiografie fictivă a vedetei hollywoodiene.
Actriţa americană o va înlocui pe Naomi Watts în acest film biografic, o adaptare după cartea scrisă în 2000 de Joyce Carol Oates, informează site-ul contactmusic.com, citat de Mediafax.

Astfel, Chastain se va alătura actriţelor Michelle Williams ("O săptămână cu Marilyn/ My Week With Marilyn"), Mira Sorvino şi Ashley Judd ("Norma Jean si Marilyn/ Norma Jean & Marilyn") şi Susan Griffiths ("Marilyn & Me"), care au interpretat-o pe Marilyn Monroe.
De asemenea, actriţa australiană Poppy Montgomery a interpretat-o pe Monroe într-o miniserie TV, lansată în 2001 şi având la bază volumul "Blonde".

Cu o carieră în cinematografie de 16 ani, deşi fără niciun fel de experienţă în domeniu înainte de a fi promovată ca sex simbol, Marilyn Monroe a devenit o legendă de talie mondială - cu 29 de filme în palmares, apariţii în reviste -, dar şi muză pentru numeroşi artişti. Monroe este deţinătoarea unui premiu Globul de Aur, pentru rolul din "Unora le place jazz-ul".
Marilyn Monroe a murit în august 1962, la vârsta de 36 de ani, din cauza unei supradoze de droguri şi medicamente, notează Mediafax.

Jessica Chastain s-a remarcat în 2011 în filmele "Pomul vieţii/ The Tree of Life" şi "Culoarea sentimentelor/ The Help". Chastain a avut apariţii speciale în diferite show-uri de televiziune înainte de a-şi face debutul, în 2008, în filmul independent "Jolene". În 2011, actriţa a primit aprecieri pentru rolul din lungmetrajul "Pomul vieţii", pentru care a obţinut şi o nominalizare la Oscar.
De asemenea, pentru partitura din "Pomul vieţii", actriţa americană a fost nominalizată la premiile Globurile de Aur şi BAFTA. Totodată, pentru rolul său din thrillerul "Zero Dark Thirty", Jessica Chastain a fost apreciată de critici şi a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă din partea Broadcast Film Critics Association, precum şi un Glob de Aur.


Foto: AFP/Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod