Jennifer Lawrence şi DiCaprio, cei mai frumoşi actori de la Oscar

Jennifer Lawrence, nominalizată la premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin, pentru interpretarea din "Ţeapă în stil american/ American Hustle", a fost desemnată, în urma unui sondaj, cea mai frumoasă actriţă de la gala trofeelor Academiei de film americane.
Leonardo DiCaprio, nominalizat la premiul Oscar pentru rolul din "Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street", a fost ales cel mai frumos actor de la gala trofeelor Academiei de film americane, potrivit site-ului femalefirst.co.uk, citat de agenția Mediafax.

Jennifer Lawrence, în vârstă de 23 de ani, a fost aleasă cea mai frumoasă actriţă de la gala Oscar, cu 64% din voturi, fiind urmată, la mare distanţă de Amy Adams (17,7%), Sandra Bullock (6,5), Cate Blanchett şi Lupita Nyong'o, la egalitate (4,8%), şi Julia Roberts (1,7%).

Leonardo DiCaprio a ocupat primul loc în acest sondaj, cu 40,1% din voturi, urmat îndeaproape de Bradley Cooper (33,9%), Michael Fassbender (7,3%), Matthew McConaughey (6,8%) şi Jared Leto (5,7%).

Câştigătorii au fost aleşi în urma unui sondaj online efectuat de site-ul Escentual.com, în rândul a 1.100 de bărbaţi şi femei, relatează Mediafax.

La gala premiilor Oscar de duminică, trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar i-a revenit Lupitei Nyong'o ("12 ani de sclavie", de Steve McQueen), iar Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar a fost câştigat de Jared Leto ("Dallas Buyer's Club", de Jean-Marc Vallée).

Jennifer Lawrence Shrader, născută pe 15 august 1990, în Louisville, Kentucky, este una dintre actriţele americane tinere în ascensiune. La vârsta de 14 ani, Jennifer Lawrence a decis să urmeze o carieră în actorie şi şi-a convins părinţii să o ducă în New York pentru a găsi un agent de talente şi a absolvit liceul doi ani mai devreme pentru a începe o carieră în domeniu. A avut roluri principale în "The Bill Engvall Show" şi în filme precum "Departe de câmpia în flăcări/ The Burning Plain" şi "Mâinile tatălui meu/ Winter's Bone", pentru care a primit o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriţă.

Jennifer Lawrence, care s-a remarcat şi în seria "Jocurile foamei/ The Hunger Games", a primit, în 2013, premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru prestaţia din filmul "Scenariu pentru happy-end/ Silver Linings Playbook".

Leonardo DiCaprio, în vârstă de 39 de ani, este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat în epocă un copil minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numără "What's Eating Gilbert Grape" (1993), în care a jucat alături de Johnny Depp, şi "Jurnalul unui baschetbalist" (1995). A avut mare succes la public după ce a jucat în "Romeo şi Julieta", în 1996. În ultima vreme, DiCaprio s-a specializat în biografii ale unor mari personalităţi. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviaţiei Howard Hughes, în "Aviatorul", care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele trei nominalizări la premiile Oscar.

Actorul a mai jucat în "Cârtiţa" (2006) şi "Shutter Island" (2010), regizate de Marin Scorsese, dar şi în filmul lui Christopher Nolan - "Începutul/ Inception", lansat în cinematografe în 2010. Totodată, în anul 2011, Leonardo DiCaprio a jucat în "J. Edgar", în regia lui Clint Eastwood. Actorul a putut fi văzut de curând în cinematografe în filmul "Marele Gatsby", o ecranizare de excepţie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, în regia lui Baz Luhrmann.

În prezent, Leonardo DiCaprio poate fi văzut pe marile ecrane în filmul "Lupul de pe Wall Street", în regia lui Martin Scorsese, într-un rol care i-a adus cea de-a patra nominalizare la Oscar.


Foto: AFP/Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod