Jean Paul Gaultier: Cezar ar fi meritat o menţiune specială

Creatorul de modă francez a declarat că Cezar, reprezentantul României la Eurovision 2013, ar merita "o menţiune specială", spectacolul lui fiind unul "extravagant şi, într-un fel, neobişnuit".
"O menţiune specială pentru România. A fost un spectacol extravagant şi, într-un fel, neobişnuit", a spus Jean Paul Gaultier, într-o declaraţie acordată TVR şi postată pe site-ul Televiziunii Române.

Show-ul României din finală a fost unul spectaculos, Cezar purtând o ţinută care includea o mantie neagră, din piele, velur şi pietre semipreţioase, concepută de creatoarea de modă română Doina Levintza, relatează Mediafax.

Jean Paul Gaultier a creat rochia pe care a purtat-o Petra Mede, gazda finalei Eurovision 2013, care s-a desfăşurat sâmbătă seară, la Malmo, în Suedia.

Pe de altă parte, Jean Paul Gaultier a declarat, într-un interviu acordat New York Magazine, că o prestaţie excelentă a unui artist la Eurovision trebuie să fie "spectaculoasă, să se remarce, să fie over-the-top".

"Este un show mare, deci nu este momentul pentru minimalism sau pentru restricţii.
Distracţia este cel mai important lucru când vine vorba despre Eurovision. Ca să fiu cinstit, nu este vorba despre haine, ci despre imaginea de ansamblu. Cele mai bune prestaţii sunt cele care depăşesc barierele şi te fac să spui 'No Way' (Aşa ceva nu e posibil, n.r.)"
, a spus Gaultier.

Cezar s-a întors în România în noaptea de duminică spre luni. Artistul român s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finală a avut loc, sâmbătă seară, la Malmö Arena, în timp ce Emmelie de Forest din Danemarca a câştigat competiţia.

Cezar, care a participat la Eurovision cu piesa "It's My Life" (muzică şi versuri Cristian Faur), a obţinut un total de 65 de puncte.
Cezar nu a primit de la nicio ţară punctajul maxim de 12 puncte, în timp ce câte 10 puncte au fost acordate reprezentantului României de Republica Moldova şi Grecia.

După finala Eurovision, Cezar a declarat că, profesional şi personal, se simte împlinit, deşi şi-ar fi dorit un loc mai bun în clasamentul final, pentru el şi pentru România. "Eu, profesional şi personal, mă simt împlinit. Mi-aş fi dorit un loc mai bun în clasamentul final, pentru mine şi pentru România, dar ştiu că ceea ce a ţinut de mine am făcut. Show-ul nostru a ieşit foarte bine, am muncit cu toţii enorm şi le mulţumesc tuturor celor care au făcut posibil ca această muncă de echipă să prindă formă.
Le mulţumesc tuturor celor care au crezut în mine şi au votat România. România rămâne, însă, o ţară negată oarecum de Europa, aşa că, în această seară, cele două mari familii - Scandinavia şi 'Mama Rusie' - au învins. Eu am fost favorit la titlu din partea fanilor, dar, geopolitic vorbind, nu mai ţine de mine…"
, a declarat Cezar pentru Mediafax.

Pe de altă parte, Dan Manoliu, şeful delegaţiei României la Eurovision, a declarat pentru TVR că în Spania şi în Italia nu s-a putut vota pe numărul românesc.


Foto: Thomas Hanses (EBU)
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
20 Mai 2013
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod