Iulia Albu, atacată de ONG-işti: "Plimbatul găinii e o problemă psihică"

Soţia designerului Mihai Albu a stârnit indignarea organizaţiilor de protecţie a animalelor după ce a apărut cu găina ei la Pro TV şi a povestit că iese la cafenea cu pasărea accesorizată cu pampers, pentru a nu împrăştia găinaţul.
Coordonatoarea programelor naţionale ale organizaţiei pentru protecţia animalelor Vier Pfoten, Veronica Tulpan, a declarat că, potrivit legii, găina nu figurează pe lista animalelor de companie în România şi că va sesiza poliţia în cazul Iuliei Albu.

Potrivit specialistei, găina e un animal de grup: "Dacă Iulia Albu doreşte să socializeze prevalându-se de o găină, ar trebui să-şi ia mai multe. Găina nu e pe lista animalelor de companie din România şi nu va fi niciodată.
A ne etala cu astfel de animale care sunt exotice din punct de vedere al animalelor de companie, e pur şi simplu o demenţă şi o problemă psihică şi nu are nicio legătură cu bunăstarea şi protecţia animalelor. Dacă lumea se uită la ea că umblă cu găina în poşetă nu e problema românilor, ci a dânsei. Putem face apel la Legea pentru protecţia animalelor şi la sancţiunile pentru nerespectarea condiţiilor în care trăiesc animalele, privarea de libertate, rele tratamente, pentru că găina nu va sta niciodată cu pampers în mediul ei natural"
.

Reprezentanta Vier Pfoten îi recomandă Iuliei Albu să consulte un medic de specialitate şi o invită pe vedetă la sediul organizaţiei.
"Îi vom spune ce înseamnă bunăstarea animalelor şi îi vom arăta proiectele noastre, poate aşa va înţelege că găina nu poate fi considerată animal de companie. Dacă are o predilecţie pentru găini, presupun că are destule resurse financiare să susţină o comunitate mică de găini la dânsa în curte, într-un coteţ frumos, încălzit, cu tot ce trebuie, iarbă şi râme. Ne-am sesizat în acest caz şi vom trimite o scrisoare la poliţie", a spus Veronica Tulpan pentru ziarul Ring.

Contactat de ziarul Ring, psihologul Ilie Marinescu a spus că persoanele care aleg pentru companie vieţuitoare exotice se simt singure şi marginalizate de grupul lor şi vor să fie în centrul atenţiei printr-o atitudine excentrică.
"Dacă e un comportament de durată, e o tulburare psihică. În cazul de faţă, atenţia ar trebui să se îndrepte asupra copilului", a explicat specialistul.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
25 Ianuarie 2013
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • pollet_a pe 28 Feb 2013, 12:19
    Ridicola.....

    Ii mai lipseste creasta, in rest.....seamana cu prietena ei, GAINA.

    1
    0

  • elena pe 30 Ian 2013, 10:35
    albu

    PARCA-I DRAC IMPELITAT! IAR ALBU CRED CA LINGE GAINA INTRE FESE,CA DOAR O IUBESTE PE ALBULEASA......DRAGOSTEA E CHIOARA,SI EL UN ALT CHIOR CA NU VEDE CUM IESE DIN CASA.AS FACE UN OREZ CU GAINA AIA(SAU SUPA......GAINA BATRANA FACE ZEAMA BUNA) NU ALBULEASA!!!NISTE TAMPITI....SINCER....ANORMALI!!!

    2
    0

  • gabi pe 26 Ian 2013, 15:42
    esti urata si penibila

    femeie mai urata ca tine nu cred ca exista....mai fc si fite....dute-n.....cu banii tai....esti 0

    4
    0

  • nelu pe 26 Ian 2013, 08:34
    GAINA

    Cand nu esti capabil sa faci ceva frumos si bun ca sotul ei depilda, trebuie sa faci ceva excentric sa apari la televizor ca toate pitipoancele. Imi pare rau de sotul ei dar nici el nu are toate tiglele pe casa de o lasa cu gaina si sa se imbrace si sa se macheze in asa hal. Sa o iubesca atat de mult incat sa nu vada ca este dusa rau de tot cu capu...

    4
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod