Interviu cu Rebecca Romijn, interpreta Colonelului Eve Baird din serialul Bibliotecarii

Noul serial TV de aventuri Bibliotecarii (The Librarians) începe la Diva luni, 8 decembrie, la ora 21:00, având premiera în România la 24 de ore de la debutul american, pe TNT.

În noul serial de aventuri, telespectatorii îl vor putea urmări din nou pe Noah Wyle (Falling Skies, Spitalul de urgenţă) în rolul său din trilogia de filme The Librarian, alături de Rebecca Romijn (X-Men). Alături de Romijn, în această producţie mai joacă actorii Christian Kane (Escroci de treabă), Lindy Booth (Dimineaţa morţii) şi John Kim (Pacific), în rolurile membrilor unei echipe care protejează comorile mistice ale lumii, şi John Larroquette - laureat al Premiului Emmy (Night Court, Deception) - în rolul supraveghetorului acestora.

Serialul Bibliotecarii are în centru o organizaţie antică ascunsă sub Biblioteca Publică Metropolitană din New York, care protejează lumea de realitatea magică şi secretă care ne încojoară. Acest grup interesant de personaje rezolvă mistere imposibile, luptă cu ameninţările supranaturale şi recuperează artefacte puternice din întreaga lume. Printre obiectele păstrate în Bibliotecă se află Chivotul Legământului, Lancea Sfântă, Potirul Sfânt şi Excalibur. Doar cineva cu priceperi speciale poate aduna şi proteja aceste artefacte şi, mai important, se poate asigura că nu cad în mâini greşite.

Rebecca Romijn este o actriţă de renume la Hollywood, apărând în filme şi seriale cunoscute. Momentan, filmează serialul TNT Bibliotecarii, un spin-off al trilogiei de succes a postului TV, The Librarian. Romijn este Eve Baird, un priceput agent de contra-terorism, şi joacă alături de Noah Wyle, care e din nou Flynn Carsen. Romijn a jucat recent în comedia romantică a lui Tyler Perry, Good Deeds (alături de Tyler şi Thandie Newton). A mai apărut în blockbuster-ele X-Men, X-Men 2 şi X-Men: Ultima înfruntare. În acest trio de filme a jucat rolul negativ al lui Mystique, alături de Hugh Jackman şi Halle Berry. În 2011, a reluat rolul, având o apariţie cameo în X-Men: Cei dintâi. Este celebră graţie rolului ei din filmul lui Brian De Palma, Femeia fatală (cu Antonio Banderas). A mai jucat în The Punisher, Godsend, Rollerball, Simone, Lies and Alibis, Man About Town şi Lake City. A mai jucat în două sezoane din serialul de comedie nominalizat la Emmy Betty cea urâtă. Romijn a jucat-o pe Alexis Meade a.k.a. Alex Meade, fratele presupus mort al lui Daniel (Eric Mabius), redactor al revistei MODE.

Eve Baird este personajul intepretat de Rebecca Romijn. Înainte să fie recrutată de Bibliotecă, Baird a condus o echipă de contra-terorism a NATO.

Este un soldat dur şi un tactician priceput. Acum, îşi foloseşte background-ul militar pentru a fi Gardianul Bibliotecii, însărcinat cu protejarea lui Flynn şi a noilor săi recruţi în cursul aventurilor lor dificile. Lumea magiei este nouă pentru Baird, care se trezeşte adeseori neîncrezătoare în faţa misterelor descoperite de echipa ei. În plus, e uimită de priceperea lui Flynn şi se chinuie să păstreze cu el o relaţie strict profesională.

1. Ce ne poţi spune despre personajul tău?
Joc rolul Colonelului Eve Baird, membră a unităţii militare de contra-terorism din cadrul NATO. La începutul serialului este invitată la Bibliotecă şi nu ştie de ce, dar crede că poate fi vorba despre o misiune secretă. Dar apoi descoperă secţiunea secretă a Bibliotecii, unde se află toată magia. La început, nu crede în magie, dar după ce descoperă că este reală, hotărăşte să se alăture acestui grup trăsnit, le devine apărător și se asigură că toată lumea este protejată.

2. Care este relaţia dintre Eve Baird şi Bibliotecar?
Devenindu-i gardian, Eve Baird pune accentul pe partea fizică. Există multe scene de acţiune şi tensiunea sexuală dintre gardian şi Bibliotecar iese la suprafaţă când ambii se aşteaptă mai puţin. Nu ne aşteptăm la asta şi nu vrem să recunoaştem că se întâmplă, dar se tot întâmplă.

3. Ce diferenţe există între Bibliotecari şi un erou de acţiune?

Bibliotecarii sunt genii. Flynn Carson mi se pare o combinaţie între toţi ceilalţi Bibliotecari în curs de formare, combină toate calităţile lor. Nu pun neapărat accent pe partea fizică. Dintre ei, doar Jacob Stone se poate, probabil, apăra într-o luptă. Eu sunt cea care îi apără.



4. Este distractiv să filmezi toate scenele de acţiune?
Da, este foarte distractiv.

5. Te-ai rănit vreodată la filmări în urma cascadoriilor făcute?
E amuzant că mă întrebi asta. M-am lovit o singură dată. Nu am spus nimănui, pentru că voiau să scoată secvenţa cu pricina din scenariu şi i-am implorat să o reintroducă. M-am lovit la gât filmând-o, dar nu am spus. Într-un episod sunt trântită la pământ, în timpul unei lupte, şi apoi târâtă în sus, pe nişte scări, şi capul mi se tot loveşte de scări. Aşa că au schimbat scena: să fiu trasă de-a lungul unui culoar. Dar am insistat să o schimbe înapoi, pentru că era foarte tare.

Aşa că au modificat-o şi m-am lovit la gât.

6. Eşti liderul în vreun episod?
Da, când Flynn nu apare, eu sunt liderul, dar dinamica se tot schimbă. La un moment dat, gardianul trebuie să devină liderul şi să le tot spună ce să facă, pentru că i-a promis lui Flynn că îi va proteja. Nu îi respectă neapărat, adică respectă faptul că sunt geniali, dar îşi face meseria şi atât. Când dinamica dintre ei se tot schimbă, ajunge să îi respecte. În cele din urmă, devenim parteneri şi mă ascultă când le spun că nu sunt în siguranţă, dar mă ascultă atâta timp cât şi eu îi ascult.

7. Se întâmplă asta şi în afara platourilor de filmare? Te privesc ca pe un lider?

Toţi ne ascultăm reciproc. Lucrez cu un grup de oameni extraordinar de talentaţi şi toţi ne ascultăm reciproc.



8. Cum vă înţelegeţi în spatele platourilor de filmare, faceţi ceva special împreună?
Pot să vă spun că John Kim e mereu victima pe platouri. Şi-a făcut-o cu mâna lui din prima zi de filmare. Noah s-a uitat la mine şi mi-a spus: „Asta nu o să se termine bine”. Larry Moss, un celebru profesor de actorie, spunea „Pe orice platou de filmare există două reguli. Fiecare platou are o victimă. Nu fi acea victimă”. Graţie lui suntem uniţi. Şi-o face cu mâna lui mereu. Ţipă, e entuziasmat şi e atât de fericit că e acolo, e plin de energie. Suportă orice.

9.  Te identifici cu personajul tău?
Da şi nu. Am gemene, trei câini şi două pisici, deci am grijă de cineva şi acasă. E amuzant, de multe ori vin la muncă şi nu vreau să fiu responsabilă de nimic. E important să te relaxezi şi orice mamă îţi poate spune că mereu ai ceva de făcut când ajungi acasă. Mergem la cinema şi încercăm să ne relaxăm pe cât posibil în weekend-uri.

10.  Cum te ajută garderoba să te identifici cu personajul pe care îl joci?
Am ales o coafură foarte severă, pe care o am mai tot sezonul. E simplă, militărească şi credibilă pentru personaj. Port haine în stil milităresc, care mă ajută să mă mişc în voie. Acum în weekend-uri port foarte multe rochii. Am avut o petrecere aniversară într-un weekend pentru unul dintre producătorii noştri şi nu cred că m-au recunoscut. Nu mă aranjez ca pentru covorul roşu, aş pierde prea multă energie. Fac asta doar când am hair stilişti şi make-up artişti profesionişti la dispoziţie.

Nu mă pricep prea bine să mă aranjez singură.



11.  Crezi că femeile trebuie să se îmbrace mai masculin pentru a transmite un mesaj puternic?
Trebuie să se îmbrace aşa? Nu, deloc. Am jucat personaje la fel de puternice într-o privinţă sau alta, care arătau foarte feminin. Mă simt la fel de puternică pe tocuri ca şi fără ele.

12.  Cum te-ai împrietenit cu colegii tăi, ai făcut ceva deosebit pentru a-i cuceri?
E amuzant, serialul a luat naştere foarte repede. Nu ştiu dacă ştiaţi asta. Eu am aflat de proiect doar cu o săptămână înainte de a mă muta aici. Nu ştiam nimic despre seria de filme şi după ce le-am văzut am fost atât de surprinsă de tonul lor şi atât de uşurată, pentru că era exact tonul care îmi place mie. Îmi plac proiectele măricele. Îmi place cum l-a jucat Noah pe Flynn Carson. Sunt multe seriale şi filme în care se crede că, pentru a fi interesante, personajele trebuie să vorbeacă foarte încet şi intim... Noi nu suntem aşa. Noi spunem cu mândrie poveşti cu voce tare şi colorate. Nu trebuie să dai mai tare televizorul ca să ne auzi vorbind. E un serial de aventură și îmi place mult genul acesta. Mi-au plăcut filmele cu Indiana când eram mică. Abia aşteptam să fac un astfel de serial.

13.  A fost ciudat să-ţi laşi fetele singure şi să vii la filmări?
Da, e eterna provocare de a găsi un echilibru între a merge la muncă şi a fi mamă. Copiii mei au cinci ani, e vârsta la care le place să aibă diverse preocupări şi te susţin. Le place să vină pe platouri şi să cunoască alţi actori, li se pare interesant.

14.  Fetele tale înţeleg cu ce te ocupi?
Da, dar cred că li se pare că şi alţi părinţi fac exact acelaşi lucru ca mine.

15.  Cum rămâi în formă, având în vedere cât eşti de ocupată?
Filmez o mulţime de scene de acţiune. De asta îmi place cel mai mult să le filmez: nu mai trebuie să merg la sală. Dacă filmezi două ore pe zi o scenă de luptă sau alergi câteva sute de metri într-o direcţie, oboseşti. Merg şi la sală când pot, dar lucrez multe ore şi nu prea am timp.

16.  Ce îţi place cel mai mult în Portland?
Păi, suntem pasionaţi de mâncare şi e un oraş cu o ofertă variată. Seamănă mult cu oraşul în care am crescut eu, un oraş din NV Americii. Mi se pare foarte familiar, este un orăşel foarte frumos, bine organizat şi este minunat dacă ai copii şi câini.

Ne-am luat câinele cu noi. Fetele mele merg la parcul acvatic de distracţii azi. Ieri au fost la zoo şi de 4 Iulie am fost la malul mării, a fost minunat. E ciudat, în California nu ai voie să dai foc la artificii sau să faci focuri de tabără pe plajă, dar aici toată lumea făcea asta.



17.  Te distrezi mereu la filmări?

Nu mereu. Dar în mare parte a timpului da.

18.  Unde te duci când vrei să evadezi?
Îmi place mult să călătoresc. Familia mea e în Olanda, dar mă vizitează des acum. Am locuit la Paris şi îmi place să revin în Franţa, mergem des în Mexic, la plajă.

19.  Cum va evolua personajul tău?

Nu prea ştiu. Asta e o întrebare pentru scenarişti. Cred că o veţi vedea pe Baird umanizându-se puţin. O veţi vedea devenind mai dură iniţial decât la final. La început se gândeşte că trebuie să fie şefa tuturor, dar la final îşi dă seama că face parte din acest organism. Nu ştiu ce se întâmplă după primul sezon, dar sper să mai existe şi un al doilea.

20.  Îţi vine uşor să joci un rol care te solicită mult din punct de vedere fizic?
Mereu m-am considerat uşor ciudăţică, dar lucrez la asta. Mi se pare destul de uşor, dar am şi scene complicate de luptă, care sunt grele, pentur că este ca şi cum ai învăţa o coregrafie. Am o memorie buniciă, dar uneori fac 3-4 mişcări şi trebuie să mă opresc şi să întreb „Ce urmează?”. Cred că mă pricep destul de bine la scenele de luptă, dar nu le memorez foarte bine.

21.  Ţi-e greu vreodată să renunţi la un personaj şi la un serial, după terminarea filmărilor?
Nu, dacă ştiu că voi reveni la filmări şi îi voi continua povestea. Dar dacă am terminat o scenă şi ştiu că n-o mai pot filma din nou, simt asta. E greu să renunţi la ele. Rolul meu preferat e cel din serialul „Pepper Dennis”, filmat acum câțova ani. Am reuşit să las în urmă rolul din „Betty cea urâtă” pentru că devenisem mamă imediat după aceea. E mereu trist să-ţi iei rămas bun şi să ştii că nu vei mai juca niciodată acel personaj.

Urmăriți la Diva, în premieră în România, primele două episoade ale serialului Bibliotecarii (The Librarians) luni, 8 decembrie, de la ora 21:00. În fiecare luni, la ora 21:00, va fi difuzat câte un episod.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod