"Intalniri incrucisate", la Festivalul International de Film de la Chicago

27 Octombrie 2008
Facebook Twitter Comenteaza


Filmul "Intalniri incrucisate", in regia lui Anca Damian, a fost selectat la cea de-a 44-a editie a Festivalului International de Film de la Chicago, ce se desfasura in perioada 16-29 Octombrie 2008. Acesta este singurul film de lungmetraj romanesc selectionat in cadrul acestui festival.

De asemenea, filmul a primit deja invitatia de participare si in cadrul Festivalului de Film de la Cottbus, Germania, care se va desfasura in perioada 11-16 noiembrie 2008.

Filmul, debut in lungmetraj pentru Anca Damian, cuprinde trei povesti diferite care se desfasoara pe parcursul a doua zile. Destinele personajelor se intersecteaza si se influenteaza reciproc. Cele trei povesti nu sunt unite numai de personaje, ci si de recitirea acelorasi teme in registre diferite.

"Ceea ce am vrut sa dezvalui prin "Intalniri incrucisate" este ca adevarul, vazut din punctul de vedere al diferitelor personaje, este circular: ce i se intampla unui personaj este valabil pentru toate. De fiecare data cand cineva cauta sau intalneste pe altcineva, se confrunta cu el insusi. Scopul este de a parcurge intregul cerc si de a vedea lucrurile intr-o lumina noua", a declarat Anca Damian.

Din distributia filmului fac parte actorii Andi Vasluianu ("California Dreamin'", "Hartia va fi albastra", "Furia"), Mimi Branescu ("Boogie, "Moartea Domnului Lazarescu"), Oxana Moravec ("Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", "Legiunea Straina").

In Romania, filmul va fi lansat pe marile ecrane de Transilvania Film, incepand cu data de 12 decembrie 2008.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod