Începutul lui 2015 l-a prins pe Chef Foa în Africa de Sud

Chef Foa și-a petrecut începutul de an în Cape Town, Africa de Sud. La finalul unui sezon de succes MasterChef și după ce a muncit intens în perioada sărbătorilor de iarnă, Foa a ales să se relaxeze într-o locație gourmet, departe de temperaturile scăzute din România.
Pe parcursul vacanței, Chef Foa a luat parte la experiențe culinare noi și inedite, a fost într-un safari în savana africană și a vizitat una dintre cele șapte noi minuni naturale ale lumii.

„Până acum, nu mai plecasem așa de departe de România și mi-am dorit o destinație care să îmi ofere, în principal, experiențe culinare noi, dar și vinării superbe, un peisaj diferit, căldură, aventură și adrenalină. Africa de Sud s-a dovedit a fi alegerea perfectă, sunt atât de multe atracții și atât de diferite, încât nu ai cum să te plictisești”, a declarat acesta.

Foa a fost fascinat de drumeția pe Table Mountain (care a fost numit de curând una dintre noile șapte minuni naturale ale lumii) și de restaurantele din zonele de vinuri: Stellenbosch, Constantia și Franschhoek.
Pe lângă toate acestea, a fost extrem de încântat de experiența oferită de un safari care i-a permis să descopere frumusețea animalelor specifice savanei africane.

Foa a mărtutisit că s-a simțit o diferență de cultură semnificativă, în special datorită climei, a animalelor total diferite, a peisajului, a împrejurimii, dar și a arhitecturii, dar nu a fost un șoc puternic. Locuitorii Africii de Sud i-au lăsat o impresie plăcută, de oameni buni, prietenoși, relaxați și fericiți.

Africa de Sud este extrem de cunoscută pentru vinurile ei

Din cele opt zile petrecute în Cape Town, Foa a alocat două zile degustărilor de vin.
Sunt foarte multe podgorii aproape de Cape Town, care oferă degustări organizate, unde poți face un tur al împrejurimilor, pe jos sau cu mașini de safari. „Am experimentat o degustare între ciocolată și vin, unde am primit trei feluri de ciocolată, fiecare potrivită pentru un anumit tip de vin. Nu întâmplător, în zonele podgoriilor sunt și cele mai bune restaurante, unde cultura mâncării este foarte dezvoltată și bucătarii extrem de profesioniști”, a mărturisit Chef Foa.

Pe lângă vinuri, Chef Foa a încercat și preparate specifice Africii.
„Am fost în renumitele târguri de mâncare ce au loc în Cape Town în weekend-uri, așa numitele Neighbour-goods Markets, unde producători locali vin și pregătesc totul în fața ta, folosind ingredientele proprii, de sezon, proaspete, de calitate și le prepară în feluri foarte inedite. Am observat în aceste târguri, un accent pe mâncare ca și mijloc de socializare, care apropie oamenii și aduce bucurie. Mi-ar plăcea să văd asta mai mult și la noi”.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod