Incep filmele politice la Cinema Union

3 Noiembrie 2008
Facebook Twitter Comenteaza
Incep filmele politice la Cinema Union

In luna primelor alegeri parlamentare prin vot uninominal din Romania contemporana, Cinema Union programeaza martea, de la ora 20.00, cateva dintre cele mai bune filme cu si despre politica lansate in ultimii ani: controversatul "Fratele meu e fiu unic" ("Mio fratello e figlio unico") (Italia, 2007), filmul care i-a adus lui Elio Germano o nominalizare la Premiul Academiei Europene de Film pentru Cel mai bun actor in rol principal; "Munchen" ("Munich") (SUA, 2005), pelicula lui Steven Spielberg cu cinci nominalizari la Oscar; "Speranta moare ultima" ("A Mighty Heart") (SUA, 2007), filmul lui Michael Winterbottom pentru care Angelina Jolie a fost nominalizata la Globul de Aur; "Colonelul" ("Mon colonel") (Franta – Belgia, 2006), cel mai recent film cu Charles Aznavour.

"Fratele meu e fiu unic"
, pelicula care deschide seria proiectiilor cu tema politica de la Union, marti, 4 noiembrie, de la ora 20:00 (in reluare miercuri, 5 noiembrie, de la ora 17.00), suprapune o poveste de familie peste framantarile politice din Italia anilor '60, divizata intre sustinatorii socialistilor si cei ai neo-fascistilor.
Accio (Elio Germano) si Manrico (Ricardo Scamarcio), doi frati de nereconciliat, indragostiti de aceeasi fata (Diane Fleri), sunt impinsi de orgoliu, teribilism si entuziasmul varstei in mijlocul acestei confruntari marcate de atentate si batai de strada soldate nu o data cu victime.
 
"Munchen", filmul care fictionalizeaza sechestrarea delegatiei olimpice a statului Israel in timpul Jocurilor Olimpice din 1972 de catre un grup de teroristi palestinieni, este de departe cea mai controversata pelicula regizata de Steven Spielberg in ultimii ani.
Din distributie amintim pe Daniel Craig, Eric Bana, Gila Almagor, Mathieu Kassovitz.

"Speranta moare ultima"
, filmul in care Angelina Jolie o interpreteaza pe sotia jurnalistului american Danny Pearl (Dan Futterman), este o productie marca Michael Winterbottom. De asta data, radiografia politica trece in umbra unei povesti personale si emotionante. Mariane Pearl, sotia corespondentului Wall Street Journal ucis in 2002 in Pakistan pe drumul catre un om de legatura al teroristului Richard Reid, reconstituie investigatiile sotului ei, incercand sa afle adevarul despre disparitia sa si despre cei care s-ar fi putut afla la originea acesteia.

Seria filmelor politice din noiembrie se incheie cu o co-productie franco-belgiana, "Colonelul", in regia lui Laurent Herbiet, care reconstituie povestea colonelului Duplan, unul dintre comandantii de pe front ai armatei franceze in timpul razboiului din Algeria (1954-1962), gasit impuscat in cap in locuinta sa la 33 de ani dupa incheierea conflictului.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod