Imaginea care a revoltat America

Revista Time a stârnit o adevărată furtună de internet când a publicat coperta ediţiei printate care înfăţişează o mamă de 26 de ani în timp ce îşi alăptează fiul de 3 ani, urcat pe un scaun ca să ajungă la sân.

Revista Time a stârnit o adevărată furtună de internet când a publicat pe copertă o fotografie care înfăţişează o mamă de 26 de ani în timp ce îşi alăptează fiul de 3 ani, urcat pe un scaun ca să ajungă la sân.

Coperta Time Magazine,  cu Jamie Lynne Grumet care îşi alăptează fiul, a fost criticată dur și considerată "exploatatoare şi extremă". Revista lansează o dezbatere amplă despre relaţia dintre părinţi şi copii şi a nevoii puternice de afecţiune a micuţilor în primii ani de viaţă. Subiectul porneşte de la cartea doctorului Bill Sears, co-autor al lucrării Baby Book, în care mamele sunt încurajate să-şi alăpteze copiii, să doarmă în pat cu ei şi să stea cât mai mult cu micuţii şi să îi ia cu ea peste tot, într-o epocă în care femeile sunt tot mai prinse în vârtejul unei vieţi al carei ritm era inimaginabil decenii în urmă.

Răspunzând valului de critici stârnit de imaginea de pe coperta Time, o organizație care militează pentru alăptarea naturală consideră că băiețelul de 3 ani nu este prea mare pentru a primi lapte de la sân.

"Înțelegem că americanii nu se simt confortabil cu coperta Time, dar în culturile în care copiii se înțarcă singuri, de regulă între 3 și 4 ani, așa ceva e perfect acceptabil", a declarat pentru site-ul tmz.com Bettina Forbes, cofondatoare a grupului Best for Babes, dedicat educării mamelor despre alăptare.

"Gândiți-vă: unele culturi beau ceai verde de mii de ani, iar acesta a devenit popular abia recent în SUA, odată ce beneficiile pentru sănătate au fost înțelese și popularizate de marketing. La fel și alăptarea, este acceptată și apreciată în multe culturi, dar încă de pe deplin în SUA", a mai spus Bettina Forbes.

 

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
11 Mai 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod