Horia Roman Patapievici revine la TVR Cultural

Facebook Twitter Comenteaza
Horia Roman Patapievici revine la TVR Cultural

"Inapoi la argument" revine cu noi personalitati din 9 octombrie, in fiecare joi, de la ora 20.00. Emisiunea isi propune sa aduca din nou in atentia publicului personalitati de mare valoare din cultura romana, care nu au acces la mass media pentru ca nu reprezinta interes din punctul de vedere al marketingului si advertisingului.
 
Prima editie a emisiunii va debuta cu moderatorul Horia Roman Patapievici avandu-l ca invitat pe Andrei Plesu. Cei doi scriitori vor aduce in atentia publicului pe Andrei Scrima, un teolog aparte, care a parcurs imense spatii spirituale si culturale.

Profesor de studiu comparat al religiilor, Andre Scrima a fost si unul dintre membrii grupului "Rugul Aprins".
A plecat in 1950 pentru a trai intru "Dumnezeu liber de orice inchidere" si a revenit in tara dupa 1989 pentru a-si gasi odihna in anul 2000. Viata lui Andre Scrima ilustreaza Credinta in cea mai profunda dimensiune a sa. Cartile lui vorbesc despre Dumnezeu care ne atrage atentia in pildele referitoare la Judecata din urma: "Sunt acolo unde voi nu m-ati vazut".  

Din dialogul purtat de Horia Roman Patapievici si Andrei Plesu vei intelege de ce Andre Scrima a fost un calugar traitor in lume si un caz exemplar de locuire in spatiul etic, locuire conturata atat prin opera cat si prin existenta sa.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod