Grila noua la TVR Cultural

Facebook Twitter Comenteaza
Grila noua la TVR Cultural

In acest week-end, TVR Cultural aduce primele noi productii din grila de toamna: trei emisiuni si doua documentare.

Sambata, la ora 16:00, "Muzici dintr-o expozitie" va fi dedicata ansamblului Romanian Piano Trio si va oferi o colectie de lucrari celebre, inregistrata special de cei trei muzicieni. Alexandru Tomescu, Razvan Suma si Horia Mihail vor incanta cu muzica clasica de cea mai buna calitate. Apoi, de la ora 19:00, Anca Sigartau deschide poarta catre culisele Televiziunii Romane.

Emisiunea "Vedere din culise" le arata telespectatorilor drumul emisiunilor de la idee la difuzarea pe micul ecran, le face cunostinta cu vedetele, dar si cu realizatorii, si le dezvaluie secretele reusitei intr-o meserie grea, dar fascinanta – cea de profesionist tv.
Prima editie va debuta cu detalii din culisele Cerbului de Aur, editia 2008.

Serile de duminica sunt rezervate bunului gust si frumosului. "Top Cultura" nu isi propune sa realizeze un top, ci doar sa deschida pofta de cultura, in fiecare duminica de la ora 19:00. De aceea vor fi prezentate selectii din tot ce are omenirea mai bun si mai frumos, astfel incat telespectatorii sa poata alege subiectele preferate, alcatuindu-si propriul "top cultural". Fiecare emisiune se va incheia cu un interviu realizat de Cristina Liberis.
In prima editie a emisiunii se va vorbi despre "D'ale carnavalului", cu Ion Lucian, iar Cristina Liberis il va avea ca invitat la interviul emisiunii pe Bogdan Teodorescu.

In ceea ce priveste documentarele TVR Cultural, realizatorul Radu Danila si directorul de imagine Mihai Adrian Buzura ne aduc un nou serial, in 4 episoade: "Shanghai, secretul unei civilizatii". In fiecare sambata, la ora 13:00, telespectatorii sunt invitati intr-o calatorie fascinanta in "Parisul Orientului", Shanghai pentru a descoperi nu doar principalele obiective turistice, dar si aspecte din viata locuitorilor.

"Arhitectura si geografie sacra: de la turism la pelerinaj" va incepe duminica, 5 octombrie, la ora 18:00, cu detaliile grandioase ale palatului-templu Versailles.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod