Geta Burlacu, reprezentata Moldovei la Eurovision 2008, prezenta la Bucuresti

Facebook Twitter Comenteaza
Geta Burlacu, reprezentata Moldovei la Eurovision 2008, prezenta la Bucuresti

Geta Burlacu va reprezenta Moldova in faza internationala a concursului Eurovision 2008, cu melodia "A Century of Love". Ea va concura, printre altii, cu reprezentantii Romaniei, Nico si Vlad, in prima semifinala de la Belgrad, din 20 mai. Invitata la Bucuresti de Televiziunea Romana, ea a sustinut o conferinta de presa vineri, 4 aprilie, alaturi de compozitorul piesei sale, Oleg Baraliuc.

Interpreta s-a nascut pe 22 iulie 1974, in localitatea Balti din Republica Moldova, este casatorita si are doi copii, Elvira si Sebastian.


In copilarie, a invatat sa cante la vioara. Cu toate acestea, visul ei nu era acela de a deveni violonista. A cantat pana la 12 ani, dupa care, in perioada adolescentei, a facut pauza. La 17 ani, s-a inscris la concursul "Steaua de dimineata" de la Balti, unde a primit Marele Premiu. Acesta a fost momentul in care Geta isi dadea seama ca destinul ei este acela de a canta. Iar cel mai aproape sufletului i-a fost jazz-ul.

La Conservator era un singur loc la vocal. Ambitia si talentul au recomandat-o pe Geta Burlacu, reusind sa obtina acest unic loc.


In mai 2000, a participat la un master-class "Jazz-Duo", cu Anca Parghel, in Belgia, iar in 2006 a fost bursiera a Fundatiei Soros, compartimentul "Muzica". In 2007, Geta Burlacu a cantat in deschiderea concertului sustinut de artistul cubanez Eliades Ochoa la Teatrul National din Bucuresti.

Fire optimista si iubitoare de frumos, Geta prefera plimbarile in natura, unul dintre locurile ei favorite fiind Gradina Botanica, unde merge de cate ori are ocazia, impreuna cu cei doi copii, sa hraneasca lebedele.
"Sunt pentru fericirea traita in fiecare zi. Mai bine in fiecare zi cate un mic foc de artificii, decat o data pe an, fie si unul mare-mare.", a declarat ea.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod