"Generatia X": o noua publicatie Humanitas

Facebook Twitter Comenteaza


Cu doar cateva zile inainte de salonul de carte Bookfest, Editura Humanitas Fiction lanseaza cartea "Generatia X", de Douglas Coupland. Publicat in peste treizeci de tari, romanul este titlul cu numarul 100 in colectia "Raftul Denisei".

"Generatia X" reprezinta, inca de la aparitia sa in 1991, un roman-cult al tinerelor generatii, datorita subiectului mereu actual pe care il abordeaza: alienarea tinerilor de mainstream-ul consumist si junk-ul culturii pop.

Editura Humanitas Fiction, impreuna cu Green Hours, organizeaza joi, 29 mai, ora 14:30, o lansare-eveniment, unde Geanina Corondan, Andrei Gheorghe, Florin Iaru, Marius Chivu si Denisa Comanescu vor purta o discutie pe tema fenomenului "generatiei X" si radiografiei pe care Coupland o face acesteia.
Actrita Cristina Casian, laureata a Premiului UNITER, va citi un fragment din roman, iar muzica va fi asigurata de Vlaicu Golcea.

In multe privinte, Douglas Coupland este vazut ca un altfel de Andy Warhol, stiind sa surprinda la fel de spectaculos esenta lucrurilor. "Generatia X" cuprinde povestiri pentru o cultura cu acceleratie, este biblia post-moderna a milioanelor de tineri "alternativi", surprinzand existenta a trei tineri care traiesc in deriva si care au senzatia ca nu li se intampla nimic.
In consecinta, acestia isi abandoneaza posturile penibile ("leafa mica, reputatie zero, beneficii mici, viitor zero") si se refugiaza din fata Americii moderne in desertul Californiei.

"Generatia X surprinde nelinistea care insoteste maturizarea in lumea de azi, atat de strivita de cultura informatiei." (Rolling Stone)

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod