Geanina Ilieș: “Le admir din tot sufletul pe mamele care își cresc exemplar copiii afectați de autism!”

Geanina Ilieș, frumoasa prezentatoare a știrilor sportive de la Antena 1, se implică în campania de ajutorare a copiilor afectați de autism, inițiată de Asociația Învingem Autismul, participând joi seară la Balul Albastru, un eveniment de caritate organizat la JW Marriott București.

Mama a unui băiețel sănătos de șapte ani, Geanina a fost impresionată de inițiativa asociației de a veni în sprijinul micuților atinși de această afecțiune și susține programul Centrului Multidisciplinar de Intervenții al asociației, în cadrul căruia peste 30 de copii beneficiază de sprijin specializat.

“Le admir din tot sufletul pe mamele care își cresc exemplar copiii afectați de autism. Este dureros să nu ți se poată comunica emoțiile, bucuria, tristețea și să te confrunți cu o societate care judecă greșit aceste cazuri.

Mulți spun că, în general, este greu să crești un copil, însă imaginați-vă cât de dificil este să faci acest lucru în cazul unui copil afectat de autism. Este o luptă zilnică pentru a-l scoate din lumea lui interiorizată, de a-l integra în societate, de a-l învăța să deprindă comportamente ce pot părea atât de simple și firești în cazul altora. Este important ca părinții să aibă parte de informare și consiliere specializată, însă nu mulți își permit să acopere costurile programelor de recuperare.
Tocmai din acest motiv consider laudabilă inițiativa Asociației Învingem Autismul de a organiza acest bal caritabil în urma căruia zeci de cazuri vor fi ajutate”
, declară Geanina Ilieș.



Balul Albastru va avea loc joi, 18 aprilie, la JW Marriott Hotel din București, iar invitatul special al ediției din acest an va fi Scott James, tânăr cântăreț din Marea Britanie, diagnosticat la rândul lui cu sindromul Asperger, o tulburare din spectrul autismului. Tânărul este unul din cei mai importanți lideri din Marea Britanie ai comunității persoanelor cu această tulburare.

Scott a participat la concursul X Factor din Marea Britanie, unde a impresionat juriul și a devenit celebru în întreaga lume pentru interpretarea piesei “Through My Eyes”, devenită imn internațional pentru cauza autismului.

Fondurile strânse la Balul Albastru vor sprijini desfășurarea unui program dedicat tinerilor cu autism din România și Centrul Multidisciplinar de Intervenții al Asociației Învingem Autismul.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod