Gala Festivalului de film de la Cannes transmisa la TVR Cultural

Facebook Twitter Comenteaza
Gala Festivalului de film de la Cannes transmisa la TVR Cultural

TVR Cultural va transmite duminica seara, in direct, de la ora 21:45, ceremonia de inchidere a Festivalului de Film Cannes 2008. Actorul american Robert de Niro va urca pe scena pentru a inmana trofeul. Anul trecut, Palme d’Or-ul i-a fost oferit lui Cristian Mungiu de o alta celebritate a filmului american, Jane Fonda.

Criticul de film Irina Margareta Nistor va fi alaturi de telespectatori pentru a le aduce informatii despre filmele premiate la cea de-a 61-a editie a Festivalului de la Cannes.

La un an dupa ce "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" a castigat Palme d’Or-ul, regizorul Cristian Mungiu si protagonistii din filmul sau s-au intors la Cannes.
De data aceasta, separat. Cristian Mungiu a prezidat, pe 19 mai, dezbaterea ministrilor culturii din tarile UE, despre politici audiovizuale, Anamaria Marinca este protagosnista in echipa lui "Boogie", pelicula lui Radu Muntean, selectata la sectiunea Quinzaine des Realisateurs, iar Laura Vasiliu este prezenta cu rolul din "Il resto della notte" al italianului Francesco Munzi.

Vlad Ivanov e, la randul sau, unul dintre protagonistii scurtmetrajului "Interior. Scara de bloc" de Ciprian Alexandrescu, selectat la sectiunea Cinefondation.
Desi prezenta romaneasca in competitie nu e la fel de consistenta ca anul trecut, telespectatorii TVR Cultural nu trebuie sa piarda ceremonia de inchidere a festivalului. Pe langa aflarea castigatorilor, gala ofera un spectacol stralucitor, in care telespectatorii pot admira starurile care urca pe scena pentru a inmana sau pentru a primi premii.

In total, pentru editia de anul acesta a Festivalului au fost inscrise 4.025 de filme din 107 tari. Dintre filmele inscrise au fost selectate 57 de lungmetraje din 31 de tari.
22 de filme concureaza pentru Palme d'Or. 55 de filme sunt prezentate in premiera mondiala. 10 regizori participa pentru prima data in competitia oficiala, iar selectia de scurtmetraje numara 26 de pelicule din 18 tari.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod