Frumuseţea bărbaţilor, un dezavantaj la locul de muncă

Frumuseţea fizică aduce angajaţilor de sex masculin nu doar avantaje, ci şi dezavantaje, la locul de muncă, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Maryland din Statele Unite ale Americii.

Consideraţi mai competenţi şi deci mai periculoşi de colegii lor, bărbaţii frumoşi sunt priviţi de multe ori şi cu o doză mare de neîncredere în mediile profesionale, afirmă Marko Pitesa, coordonatorul acestui studiu american, informează site-ul slate.fr, citat de agenţia Mediafax.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a patru experimente: evaluarea CV-ului, sesiuni de întrebări şi răspunsuri, interviuri şi aprecierea profilurilor studenţilor de la universităţile de comerţ.

De fiecare dată, participanţilor le erau prezentate diverse fotografii: unele cu persoane cu trăsături armonioase, altele cu indivizi care nu au avut şansa unor astfel de trăsături. Şi, după toate probabilităţile, autorii studiului au ajuns la concluzia că bărbaţii din primul grup nu au deloc o viaţă profesională uşoară.

Experimentele au analizat simultan alura bărbaţilor şi pe cea a femeilor, iar "soarta" acestora din urmă pare destul de clară: într-adevăr, este dăunător pentru o femeie să fie frumoasă în mediul ei profesional, pentru că ea va fi considerată în mod automat mai puţin competentă şi chiar proastă, precizează site-ul npr.org.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod