Freeman Entertainment, o nouă companie de distribuţie pe piaţa de cinema din România

Începând cu 1 septembrie 2014, o nouă companie de distribuţie, Freeman Entertainment, a devenit complet operaţională pe piaţa din România, ca reprezentant exclusiv al licenţei Warner Bros., dar şi al unui portofoliu impresionant de titluri independente. Noua companie mizează atât pe o impunătoare selecţie de titluri, pe care urmează să le lanseze pe marile ecrane, cât si pe o echipă de profesionişti, fiind poziţionată încă de la început ca un important player pe piaţa de cinema din România.
Freeman Entertainment va fi coodonată de către Anca Truţă, unul dintre cei mai respectaţi manageri din domeniul distribuţiei de film şi Raluca Moroianu, în calitate de Director de marketing şi comunicare, specialişti care în trecut au coordonat echipa responsabilă pentru cele mai mari performanţe înregistrate pe teritoriul României: cea mai bună lansare din toate timpurile (300: Ascensiunea unui imperiu), premiera cu cel mai mare număr de spectatori din istorie (Saga Amurg: Zori de Zi – Partea 2) şi cel mai bun an din istoria Warner Bros.
în teritoriu (2011), acestea fiind doar câteva dintre realizările supervizate de actualul management Freeman Entertainment.

Primul film pe care noul distribuitor îl va lansa pe marile ecrane este În mijlocul furtunii (Into the Storm), o producţie Warner Bros. regizată de Steven Quale (Final Destination 5), care va putea fi vizionată în premieră din 12 septembrie 2014, în cinematografele din toată ţara.

Tot în 2014, Freeman Entertainment promite să aducă publicului unele dintre producţiile de top de la Hollywood, în frunte cu: Fury (Brad Pitt, Shia LaBoeuf), Dumb and Dumber To (Jim Carrey, Jeff Daniels), Interstellar (în regia lui Christopher Nolan, cu Matthew McConaughey şi Anne Hathaway), Horrible Bosses 2 (Jennifer Aniston, Jason Sudeikis, Kevin Spacey şi Jason Bateman). 

Printre cele mai aşteptate lansări Warner Bros.
pe care noua companie de distribuţie le va aduce în 2015 pe marile ecrane din România, se numără: Mad Max Fury Road 3D (de la regizorul seriei originale Mad Max), Heart of the Sea (în regia lui Ron Howard, realizatorul filmelor Codul lui Da Vinci, Inger şi Demon) şi Jupiter Ascending (semnat de echipa de realizatori ai trilogiei Matrix), precum şi filme independente cu un imens potenţial de box office, precum: Taken 3 (Liam Neeson), Kidnap (de la producătorii filmelor RED şi RED 2), Legend (de la regizorul filmului L.A.
Confidential), ca să menţionăm doar o parte din titlurile independente cu care Freeman Entertainment deschide seria premierelor din 2015.
3 Septembrie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod