Fotografiile lui Alex Chelba, decedat în Colectiv, sunt expuse la Sibiu

Expoziția de fotografie Alex Chelba "Knocking on heaven’s doors" poate fi vizitată până sâmbătă, în Sala Mare de expoziţii din Primăria Sibiu.

Organizatorii vor ca munca lui Alex Chelba să fie cunoscută, mai ales că artistul a refuzat în timpul vieţii orice expoziţie.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de organizatorii expoziţiei, prin cele 41 de fotografii expuse se omagiază viaţa, "dar mai ales munca unui om care pentru mulţi a fost mai mult decât un simplu fotograf, a fost un prieten".

"Vieţile noastre s-au schimbat pentru totdeauna. În urma tragediei de la Colectiv s-au pierdut vieţi, alte vieţi au fost zdruncinate din temelii, familii, iubiţi şi prieteni au fost despărţiţi mult prea devreme.

Alexandru Chelba avea 33 de ani atunci când accidentul teribil l-a răpit pentru totdeauna dintre noi, lăsând în urma sa amintiri dragi, dar şi peste 600.000 de fotografii realizate în cadrul celor mai mari concerte din România. Imagini care îi redau fidel spiritul, dedicaţia şi pasiunea pentru fotografie", se arată în comuncat.

"Și să precizez și asta: nu avem bani de la Stat pentru treaba asta, nu avem bani europeni, nici vreun finanțator ascuns… suntem un grup de prieteni de-ai lui Alex care am pus bani de la noi și am primit sprijin de la alți prieteni și cunoștințe pentru a duce mai departe și pentru a povesti despre fotograful și omul Alex Chelba.

Pentru că merită", scrie Cabral, un bun prieten al artistului, pe blogul său.

În urma incendiului de la clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015, şi-au pierdut viaţa 63 de persoane.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod