FOTO: Prima apariţie publică a gemenilor prinţului Albert de Monaco

Jacques, prinţul moştenitor din Monaco, şi sora lui geamănă, Gabriella, care ocupă locul al doilea în ordinea de succesiune, prezentaţi miercuri de părinţii lor de la o fereastră a palatului princiar, au fost aclamaţi de aproximativ 5.000 de persoane cu ocazia primei lor apariţii în public.
Charlène şi Albert de Monaco, ţinând fiecare în braţe un bebeluş, au petrecut câteva minute la o fereastră a palatului princiar, în jurul prânzului, pentru a saluta grupurile de admiratori care au venit în piaţa centrală din oraş cu drapele roşii şi albe şi lansând în aer baloane vopsite în culorile oficiale ale principatului monegasc, informează AFP, citată de Mediafax.

Muzicienii din Orchestra carabinierilor din Monaco au interpretat cu această ocazie o compoziţie originală, dedicată gemenilor princiari.
Două baloane uriaşe, unul roşu şi altul albastru, au fost lansate spre cer.

După ce i-au dus pe bebeluşi înapoi la căldură, părinţii lor au ieşit în piaţa palatului princiar pentru a strânge mâinile admiratorilor lor, parcurgând astfel întreaga alee din faţa reşedinţei lor oficiale.

Miercuri - decretată zi liberă pentru toţi salariaţii din principat, care vin cu miile în fiecare zi din comunele limitrofe franceze -, prinţul Albert al II-lea de Monaco a insistat asupra legăturii sale istorice cu "supuşii" lui.

Salariaţii din Monaco, ce apreciază faptul că pot să locuiască în principat, în ciuda preţurilor imobiliare astronomice, sunt în număr de doar 8.000 în acest stat minuscul cu o fiscalitate blândă, care are o populaţie totală de 37.000 de locuitori de 120 naţionalităţi diferite, notează Mediafax.


Nativii din principat, dar şi rezidenţii, angajaţii externi şi turiştii au venit în număr mare, miercuri, în uriaşa piaţă din faţa palatului, care nu a mai cunoscut o astfel de afluenţă de la căsătoria cuplului princiar, celebrată în iulie 2011.

Fotografiile oficiale ale primilor copii ai prinţesei Charlène de Monaco, care a născut prin cezariană pe 10 decembrie, a fost deja distribuite în presă înainte de Crăciun de Palatul princiar monegasc.


Foto: AFP/Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod