FOLK & LYRICS FEST – arta la superlativ!
Editia I

20 Ianuarie 2011
Facebook Twitter Comenteaza
FOLK & LYRICS FEST – arta la superlativ! <br>Editia I
"Folk & Lyrics Fest" s-a nascut din dorinta de a promova simbioza dintre muzica si poezie, avand la baza un concept in premiera pentru Romania. Astfel, pe parcursul editiilor programate pentru prima jumatate a lui 2011, cele mai cunoscute nume ale genului folk si cei mai mari actori ai scenei romanesti vor oferi publicului spectacole inedite, sau altfel spus, arta la superlativ! Intr-o perioada de criza economica si sociala, organizatorii acestui festival intentioneaza sa daruiasca momente de cultura romanilor pentru a-i desprinde, chiar daca doar pentru cateva ore, de realitatea cotidiana.

In prima editie a acestui festival, programata a avea loc pe data de 25 februarie, la Cinema Patria, invitati vor fi maestrul George Nicolescu, Catalin Stepa (fiul celebrei Tatiana Stepa) si indragita artista Maria Ploae.     

George Nicolescu s-a nascut pe 12 martie 1950 la Ploiesti.
A debutat in 1973 cu piesa „Eternitate” (muzica purtand semnatura lui George Grigoriu). A absolvit Facultatea de filologie, sectia Franceza-Romana, trei ani mai tarziu. In perioada1981 -1982 a fost membru al cenaclului „Flacara”. Dintre piesele cunoscute in interpretarea maestrului amintim: "Ordinea de zi", "Ritm de dragoste", "Celei care pleaca", "Voi reveni cu drag mereu", "Si cantau mandolinele", "Cantec pentru sanatatea ierbii".

Catalin Stepa, fiul Tatianei Stepa isi etaleaza in concerte talentul mostenit de la mama sa. Catalin canta de cand era copil. A invatat sa cante de la mama sa, desigur.
Fiind indragostit de muzica, a colindat toata tara insotind-o pe mama sa la concerte si acum a sosit randul sau sa sustina spectacole. A participat la Festivalul National OM BUN in decembrie 2010.

Actrita Maria Ploae s-a nascut la 19 februarie 1951 in Moldova, pe Valea Berheciului. In 1972, intra la I.A.T.C obtinand unul din cele 5 locuri scoase la concurs, la clasa marelui actor Octavian Cotescu. Inca de studenta este descoperita de Sergiu Nicolaescu care-i ofera rolul domnisoarei Jugu din filmul de actiune dupa romanul lui Vintila Corbu, " Un Comisar acuza" /1973. Regretatul regizor Mircea Veroiu ii incredinteaza rolul Sida, un rol de debut exceptional de bine interpretat, cu sensibilitate, delicatete si franchete in " Dincolo de pod", dupa romanul " Mara" de Ioan Slavici, unde joaca alaturi de nume celebre ale teatrului si filmului romanesc : Irina Petrescu, Leopoldina Balanuta , Petrica Gheorghiu.
De-a lungul carierei, actrita a realizat roluri memorabile, in filme de mare valoare pentru cinematografia romaneasca: "Pintea", "Toamna bobocilor", "Stefan Luchian", "Cuibul de viespi", "Un bulgare de huma", "Promisiuni", "Faimosul paparazzo", "Binecuvantata fii, inchisoare".

Pentru prima editie a festivalului "Folk & Lyrics Fest" biletele s-au pus in vanzare la casa de bilete a cinematografului Patria, in librariile Adevarul, libraria Mihai Eminescu, Music Store (vis-a-vis de magazinul Muzica), magazinul Unirea etajul 2, magazinul Victoria (parter), Palatul Copiilor, Sala Palatului si statia de metrou Unirii 1, sau on-line pe  www.biletoo.ro.
Biletele au pretul de 40 RON.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod