Florin Serban cotat mai bine decat Polanski

de Ileana Voicu Ghinea, 15 Februarie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Florin Serban cotat mai bine decat Polanski

Filmul "Eu cand vreau sa fluier, fluier" a fost aplaudat indelung ieri seara in cadrul premierei de la festivalul de film din Berlin. Dupa ce a urmarit in liniste deplina filmul, publicul a aplaudat in ritmul melodiei de pe genericul de final si echipa filmului a urcat pe scena.

Presa internationala l-a luat deja in calcul ca pe unul dintre favoritele competitiei. Screen Daily il categoriseste ca un film "crud, extraordinar". Variety lauda capacitatea filmului de a reda subtil si emotionant viata in inchisoare.
Actorul debutant din rolul principal, George Pistereanu este apreciat pentru capacitatea cu care "trece dincolo de incapatanarea personajului pe care il joaca, reusind sa capteze si vulnerabilitatea si deznadajduirea tanarului de 18 ani care inca nu stie ce inseamna consecintele, iar cele doua confruntari violente cu mama (Clara Voda) sunt clar punctele forte ale filmului" (Screen Daily) Cuvintele de lauda sunt valabile si pentru Ada Condeescu (rolul principal feminin): "E facuta pentru marele ecran si lasa spectatorul sa vada toate nuantele starilor ei contradictorii: frica si in acelasi timp atractia pentru cel ce o ia prizoniera".

Ziarul german Spiegel, care monitorizeaza indeaproape Festivalul de la Berlin sustine ca "Eu cand vreau sa fluier, fluier" este castigatorul zilei de ieri.
"Este un film mic, dar mai bun decat Scorsese. Florin Serban si actorul George Pistereanu surprind spiritul tineretei, intre visuri si tristete".

La Berlin, filmul beneficiaza de un buzz formidabil. Multi l-au clasat deja peste Polanski. In Screen, criticii britanici il coteaza cu 3 puncte, in timp ce The Ghost Writer al lui Roman Polanski are doar 2,8.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod