Final de FNT 2008, cu "Furtuna"

10 Noiembrie 2008
Facebook Twitter Comenteaza
Final de FNT 2008, cu

Festivalul National de Teatru se va termina cu unul dintre spectacolele-regal al selectiei de anul acesta din cadrul Spectacolelor invitate din strainatate: "Furtuna", dupa A. Ostrovski, regizat de Lev Erenburg.

Dupa doua reprezentatii la Bucuresti, FNT 2008 se deplaseaza la Timisoara. Astfel, Timisoara devine primul oras din provincie care gazduieste un spectacol invitat din strainatate, noul selectioner al FNT - criticul de teatru Cristina Modreanu declarand: "Spectacolele selectionate in Festivalul National de Teatru trebuie sa fie vazute atat de publicul din capitala, cat si de publicul din tara.
Pe viitor dorim sa implicam in acest demers si alte orase din Romania, pentru ca evenimentul sa-si merite si din acest punct de vedere numele."

Regizorul Lev Erenburg, un fost doctor care a inceput tarziu viata de teatru, a reusit sa obtina cu "Furtuna" montata la Magnitogorsk, Premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul "Masca de aur" din 2008, premiu urmat de primele turnee internationale.

"Furtuna" dupa A. Ostrovski se va juca la Teatrul National "Mihai Eminescu", Timisoara, marti, 11 noiembrie, ora 19.00.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod