Filmul "Cealalta Irina" a castigat marele trofeu Anonimul

16 August 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Filmul

Debutul in lungmetraj al lui Andrei Gruzsniczki, "Cealalta Irina", a castigat marele trofeu Anonimul, decernat aseara in urma voturilor publicului festivalului. Filmul castigase deja premiul Zilelor filmului romanesc la editia a opta, din iunie, a TIFF.

Andi Vasluianu si Simona Popescu sunt interpretii principali ai filmului, despre un cuplu din pronvicie care se muta la Bucuresti. El, Aurel, este nemultumit cand sotia lui primeste invitatia pentru a lucra temporar in Egipt. La intoarcerea acasa, ea, Irina, este schimbata si pare a arde de nerabdare sa se intoarca in Egipt, ceea ce si face curand.
In ziua cand avionul sotiei lui ar urma sa aterizeze din nou la Bucuresti, Aurel primeste un telefon socant: Irina s-a sinucis. Informatiile contradictorii pe care le obtine in ceea ce priveste destinul sotiei sale il face pe Aurel sa inceapa o investigatie care i-o va descoperi pe... cealalta Irina. Filmul se va lansa in Romania pe 13 noiembrie.

La Anonimul, unde anul acesta premiile au fost acordate exclusiv de catre public, ceilalti castigatori au fost Tudor Jurgiu pentru scurtmetrajul Nunta lui Oli, turcul Hasan Gunduz pentru filmul Utanc/Shame si germanii Matthias Bruhn si Christian Asmussen pentru scurtmetrajul de animatie Post!

Sursa: cinemagia.ro.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod