Filme clasice la Pro Cinema

Facebook Twitter Comenteaza
Filme clasice la Pro Cinema

In aprilie, luna de sarbatoare in care Pro Cinema implineste patru ani, trei filme clasice cu patru dintre cei mai mari actori din toate timpurile vor seduce telespectatorii, asa cum numai filmele sensibile ale mijlocului de secol XX stiu sa o faca.

Pe 4 aprilie, de la ora 17.00, Joan Crawford, "regina Hollywoodului", joaca in "Povestea lui Esther Costello", un film despre devotament si curajul de a-ti infrunta destinul. Ultimul mare film al lui Joan Crawford, asa cum l-a numit chiar actrita, "Povestea lui Esther Costello" a fost nominalizat in 1958 la Globurile de Aur si a castigat un premiu BAFTA.
De trei ori nominalizata si castigatoare a unui Oscar in 1946, Joan Crawford, una dintre putinele vedete feminine capabile sa-si mentina statutul timp de 40 de ani, spunea ca, daca nu ar fi primit Oscarul pentru rolul din "Mildred Pierce", ar fi trebuit sa primeasca doua pentru "Povestea lui Esther Costello".

"Minele regelui Solomon", difuzat pe 25 aprilie, de la ora 17.00, o aduce in prim-plan pe Deborah Kerr. O poveste de dragoste pe fondul unei aventuri africane, "Minele regelui Solomon" a fost nominalizat in 1951 la premiul Oscar pentru categoria Cel mai bun film si a castigat doua statuete si un Glob de Aur pentru imagine si montaj.


Cel de-al treilea film este "Casablanca", povestea de dragoste la care toate celelalte se raporteaza. Un film seducator prin personajele sale, replicile care raman intiparite in mintea telespectatorilor si atmosfera creata in barul lui Rick, de parca ziua de maine nu ar exista, "Casablanca" ii are in rolurile principale pe Ingrid Bergman si Humphrey Bogart.

Actrita numita de critici "contrarul divei", coplesitoare prin naturaletea, caldura si vulnerabilitatea sa, Ingrid Bergman a fost nominalizata la sapte premii Oscar, dintre care a castigat trei, in 1975 - pentru "Crima din Orient Express", 1957 - pentru "Anastasia" si in 1945 - pentru "Lumina de gaz".
Actrita a obtinut si patru Globuri de Aur, din sapte nominalizari, iar in 1976 a primit Premiul onorific Cesar pentru intreaga sa cariera.

Partenerul lui Bergman in "Casablanca" este "Bogie", gangsterul cu suflet al Hollywood-ului anilor '50. Humphrey Bogart, un lup singuratic cuceritor prin romantismul sau aspru, un barbat dintr-o bucata cu un cod de onoare propriu, a fost nominalizat la Oscar in 1944 pentru rolul lui Rick din "Casablanca". In 1952, Bogart a primit Oscarul pentru rolul sau din "Regina Africana".

Pelicula "Casablanca" a fost nominalizata in 1944 la opt premii Oscar, dintre care a obtinut trei, pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Michael Curtiz) si Cel mai bun scenariu.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod