Fidelitatea şi tentaţia de a înşela, "scrise" în palmă

Lungimea degetului arătător faţă de degetul inelar ar putea dezvălui caracterul nestatornic sau, dimpotrivă, fidel al unei persoane, arată un studiu al unei echipe universitare britanice, citat de Agerpres.

Se ştie de câţiva ani că diferenţa de mărime dintre arătător şi inelar este un indice al dozei de testosteron la care a fost expus embrionul, relatează miercuri AFP. În timpul gestaţiei, fetusul este supus unor niveluri diferite de hormoni sexuali: estrogenii, hormonii feminini, ar favoriza alungirea indexului, în timp ce testosteronul, hormonul masculin, ar contribui la formarea unor inelare lungi.

Din acest motiv, bărbaţii şi femeile nu au acelaşi raport între cele două degete.

Acest număr, numit indicele lui Manning sau raportul 2D/4D (arătător-inelar), tinde spre 1 la femei şi se situează în jur de 0,96 la bărbaţi.

Potrivit altor cercetări, un nivel ridicat de testosteron la fetus ar determina în viaţa adultului un caracter mai nestatornic, mai puţin fidel.

Cercetători de la Universităţile din Oxford şi Northumbria au utilizat acest indice la observarea a 1.314 britanici, bărbaţi şi femei, şi au comparat rezultatele cu cele ale unui studiu asupra comportamentului social şi sexual al unui alt eşantion de 595 de nord-americani şi britanici.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod