Fetele de la Amadeus, răsfățate cu cadouri la concertul din Maroc! Au primit bijuterii, eșarfe, căni de lut și le-au cântat africanilor în românește!

Talentatele artiste din trupa Amadeus au susținut un recital excepțional în Maroc, la invitația reprezentanților unei cunoscute companii imobiliare.
În timpul concertului ce a avut loc în Casablanca, trupa a interpretat atât piese internaționale, cât și, la cererea marocanilor, piese românești, precum cea a Mihaelei Runceanu, „Fericirea are chipul tău”.  Deplasarea în Maroc le-a oferit ocazia frumoaselor artiste de a descoperi cultura nord-africană și a simți pe propria piele stilul de viață al localnicilor. Astfel, s-au plimba prin bazar, au cumpărat obiecte și vestimentații tradiționale marocane, s-au plimbat pe plajă încercând apa rece a Oceanului Atlantic și s-au declectat cu delicioasa bucătărie locală.

„Evenimentul a avut loc în centrul orașului Casablanca și a inclus și un vernisaj.
Cei care ne-au invitat ne-au rugat să interpretăm și piese în limba română, în special ‘Fericirea are chipul tău’, pe care au ascultat-o pe canalul nostru de Youtube. A doua zi după concert am vizitat moscheea Hassan II, ne-am plimbat prin bazar și pe plaja Oceanului Atlantic. Acolo ne-am descălțat și am testat apa rece și înspumată. Ne-au impresionat cel mai mult oamenii acolo. Sunt foarte calzi, extrem de politicoși și pozitivi. Ne-am simțit absolut minunat. Într-una dintre seri am fost invitați de unul dintre organizatori pentru a lua cina la el acasă alaturi de familia sa.
Sunt extrem de ospitalieri, de altfel ne-au și spus că marocanii sunt considerați cel mai ospitalier popor din Africa.  Soția lui ne-a gătit specialitati locale extrem de gustoase. Ne-am îndrăgostit de mâncarea marocană. La plecare nu știau ce cadouri să ne facă, să avem amintiri din Maroc. Ne-au oferit esarfe, accesorii specifice, bijuterii, farfurii pictate și căni frumoase din lut”, declară Andreea Runceanu.

Plecarea din Maroc a fost însă plină de peripeții. Și asta deoarece artistele au pierdut avionul ajungând la aeroport mult prea târziu, din pricina traficului infernal.


“Am pierdut avionul la întoarcere din cauza traficului înfiorător. Am făcut de trei ori mai mult pe drumul spre aeroport decât estimaseră organizatorii. Am prins și trei accidente pe autostradă și era și ultima zi de școală din trimestru, zi de sărbătoare, iar mai toată lumea pleca în vacanță. Am alergat nebunește prin aeroport, ca în filme, și tot am pierdut cursa”, povestește Patricia Cimpoiașu.

Concertul din Maroc completează lista bogată a spectacolelor de peste hotare susținute de trupa Amadeus.
Artistele sunt invitate să concerteze în toate colțurile lumii, la evenimente prestigioase mulțumită talentului și a muzicii cu care rezonează publicul de pe orice meridian.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod