Festivalul de Vara de la Budapesta, o calatorie in lumea simturilor

22 Iulie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Festivalul de Vara de la Budapesta, o calatorie in lumea simturilor
Festivalul de Vara din Budapesta a devenit deja o traditie ce ofera an de an participantilor experiente artistice de neuitat. Cutreierand frumoasa capitala a Ungariei in cautarea locatiilor in care se desfasoara anul acesta spectacolele incluse in festival descoperim locuri de vis a caror frumusete este acum imbogatita de note fermecatoare de muzica clasica, jazz sau de opera si miscarile armonioase ale dansatorilor.

In parcul Varosliget va veti delecta cu muzica Dixieland sau jazz. Langa Casa Palmierilor sau in minunata Gradina Japoneza din incinta Gradinii Zoologice si Botanice din Budapesta veti asista la spectacolele de seara oferite de artisti de renume mondial ai Ungariei, cum ar fi Sebestyen Marta sau Palya Bea.
O atmosfera cu adevarat romantica ii asteapta pe pasionatii muzicii clasice in Vajdahunyadvár, unde spectacolele cu muzica lui Beethoven, Vivaldi, Mozart sau Haydn si virtuozitatea orchestrei 100 Tagu Cigányzenekar, Orchestra celor 100 de Tigani, va vor vraji in decorul solemn al milenarului Castel.

Anul acesta puteti ajunge pe Insula Margareta (Margitsziget) cu un vapor special, pe scena mare de pe insula fiind programate spectacole in aer liber, productii muzicale, spectacole de dans, de opera si musical-uri de o mare diversitate.
Va asteapta numeroase senzatii noi, cum ar fi reeditarea spectacolului cu piese compuse de Elton John, in interpretarea unor vedete din Ungaria sau musicalul lui Tim Rice bazat pe povestea din Aida. Un spectacol care va oferi o distractie pe cinste intregii familie este premiera productiei pline de umor, Robin Hood.

Nici Opera din Budapesta nu isi va inchide portile pe perioada verii. Iubitorii de opera sunt asteptati in luna august in splendida cladire proiectata de architectul Ybl Miklós, aici avand loc spectacolele Trubadurul de Verdi si Boema de Puccini.
Iubitorii dansului se pot delecta in Curtea Dominicana a hotelului Hilton cu Serata latina sau cu Serata de folclor ale Ansamblului Artistic Duna. Tot in aceasta locatie deosebita veti putea asculta binecunoscuta muzica klezmer, in interpretarea formatiei Budapest Klezmer Band.

In perioada Festivalului de Vara din Budapesta oaspetii straini sunt asteptati cu oferte de cazare foarte avantajoase. In cazul in care cumparati doua bilete la spectacolele festivalului, camera dubla o veti primi la pretul de single la hotelurile participante la promotie.
Pentru mai multe informatii accesati www.hungarytourism.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod