Festival de teatru tanar in Alexandria

Facebook Twitter Comenteaza
In Alexandria incepe poimaine un festival de teatru facut de tineri pentru tineri. Festivalul de teatru tanar "Ideo Ideis" se desfasoara in perioada 7-14 august, la Casa de Cultura din Alexandria. In concurs s-au inscris 13 trupe de liceeni din Alexandria, Bacau, Botosani, Brasov, Craiova, Piatra Neamt, Resita, Targu-Mures, Timisoara si Bucuresti, care vor juca piese de Marin Sorescu, Matei Visniec, Andrei Vornicu, dar si Henrik Ibsen.

Deschiderea oficiala a evenimentului va si marcata printr-o conferinta de presa care va avea loc vineri, 8 august, incepand cu ora 13:30, in sala mica de conferinte a Primariei din Alexandria.
La eveniment vor participa reprezentanti ai autoritatilor locale, dar si membrii ai juriului.

Cele sase seri de teatru din Alexandria incep vineri, 8 august, la ora 20:30, cu piesa "7 sinucideri", un colaj de monoloage jucat de Asociatia T.E.T. Alexandria, din care fac parte si cei doi directori ai "Ideo Ideis", Andreea Botun si Alexandru Ion.

Festivalul il are drept presedinte al juriului pe actorul Marcel Iures, incantat de cei doi adolescenti care au facut un festival de teatru in orasul in care, de 15 ani, nu mai calcase picior de actor.
"M-a sunat perechea aceea de 'copii atomici' - le-am zis eu - care tin de fapt in mana si fundatia si tot conceptul. Mi-au spus ca sunt din Alexandria, vor sa faca un festival de teatru si vor sa fiu presedintele de onoare al festivalului. Asa a inceput totul", isi aminteste Marcel Iures.

Aflat deja la a treia editie, "Ideo Ideis" este creatia a doi adolescenti din Alexandria, Andreea Bortun, eleva in clasa a XII-a si Alexandru Ion, student in anul al III-lea, la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.
L. Caragiale" din Bucuresti (UNATC).

"Acum trei veri, tot intr-un august, am inceput sa cred ca pot schimba ceva. Am visat atat de mult cu ochii deschisi, iar pe 6 august 2006, totul a incetat sa mai fie un vis. A inceput "Ideo Ideis". Puterea a ceea ce am creat ma depaseste. Nu e usor sa faci un festival, dar inca de la prima editie am primit spijinul domnului Liviu Dragnea, presedintele Consiliului Judetean Teleorman, care a crezut in noi si in schimbarea pe care acest proiect o aduce vietii culturale din Alexandria.
Stiu foarte bine ca niciodata nu am sa pot renunta pe deplin la "Ideo Ideis", pentru ca acest festival e parte din mine", spune Andreea Bortun, unul dintre organizatorii festivalului.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod