Femeile din Japonia traiesc cel mai mult

21 Iulie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Femeile din Japonia traiesc cel mai mult

Locuitoarele arhipeleagului nipon detin recordul mondial cu o speranta de viata de 86,05 ani. Barbatii din Tara Soarelui Rasare au o medie de viata de 79,29 ani, dupa cum indica statistici de specialitate date de curand publicitatii de Ministerul Sanatatii de la Tokyo.

Intr-un interval de un an, longevitatea in Japonia a crescut cu 22 de zile pentru femei si 37 de zile pentru barbati, precizeaza sursa citata. Printre cauzele care stau la baza acestui fenomen se afla igiena riguroasa si practicarea traditionala a unor forme de arte martiale, cum ar fi Tai Chi Chuan.

In prezent, mai mult de 20% din populatia nipona are peste 65 de ani, iar acest procent ar putea sa se dubleze pana in anul 2050.
Longevitatea crescuta si indicele redus al sporului natural in Japonia ameninta sa provoace o grava criza socio-demografica. Cu alte cuvinte, un numar tot mai scazut de persoane active vor contribui la sustinerea unui numar din ce in ce mai crescut de pensionari.

In ce priveste speranta de viata la barbati, islandezii se situeaza pe locul intai in lume, cu o medie de 79,4 ani. In Romania, media de viata a femeilor este de 75 de ani, iar pentru barbati valoarea acesteia se situeaza printre cele mai scazute din Europa, de 68,2 ani.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod