"Femeia cu barbă" a cucerit Europa. Află povestea sa!

Conchita Wurst, numele de scenă al lui Thomas "Tom" Neuwirth, a polarizat publicul concursului Eurovision, unul obişnuit cu controversele care înconjoară competiţia muzicală în fiecare an, dar a reușit să cîștige trofeul. Detestată şi adorată deopotrivă, "femeia cu barbă", aşa cum a fost numită de presa din întreaga lume, militează pentru toleranţă şi acceptare.

Concursul muzical Eurovision a generat dintotdeauna numeroase controverse. Publicul şi cultura care înconjoară evenimentul se află într-o puternică opoziţie cu masculinitatea asociată cu fotbalul şi modul în care se comportă suporterii acestui sport în timpul competiţiilor importante, astfel că jurnaliştii din Marea Britanie numesc, uneori, competiţia Olimpiada Gay sau Cupa Mondială Gay. Evenimentul este cunoscut pentru faptul că atrage un număr important de fani şi, uneori, chiar concurenţi, homosexuali, bisexuali, transexuali ori travestiţi.

Istoria de 58 de ani a Eurovision este marcată de numeroase reprezentaţii ieşite din comun.

În ultima perioadă însă, unii dintre concurenţi şi chiar şi organizatorii au început să înţeleagă importanţa culturii gay care însoţeşte competiţia şi să folosească spectacolul pentru a promova drepturile comunităţii, notează Mediafax. Astfel au apărut artişti ca Paul Oscar, la concursul din 1997, primul participant care a recunoscut în mod deschis că este homosexual, Dana International, cântăreţul transexual care a câştigat ediţia din 1998, ori Marija Šerifović, câştigătoarea lesbiană a competiţiei din 2007.

Participarea de anul acesta a Conchitei Wurst a polarizat însă publicul, stârnind controverse şi chiar atacuri din partea unor persoane publice.

Cu toate acestea, ea s-a impus la Copenhaga. Ediţia din 2015 a concursului Eurovision se va desfăşura în Austria, după ce Conchita Wurst a câştigat competiţia din acest an, cu piesa "Rise like a Phoenix", care a obţinut 290 de puncte.

 

Thomas "Tom" Neuwirth s-a născut la Gmunden, în Austria, acum 25 de ani.

Pasionat de muzică, în special, şi de showbiz, în general, a participat la numeroase emisiuni şi concursuri televizate. În 2007 a ajuns până în finala competiţiei Starmania, după care a participat la versiunea austriacă a show-ului. Cele mai dure meserii şi la emisiunea Wild Girls.

Neuwirth spune pe site-ul personal că a lansat personajul Conchita Wurst din cauza anilor întregi în care a fost discriminat şi că rolul acestei apariţii este de catalizator al dezbaterilor legate de normalitate şi de ce înseamnă să fii diferit.Cântăreţul spune că a fost inspirat de expresia germană Das ist mir wurst (n.r.

Nu îmi pasă, în limba germană) atunci când a ales numele personajului. "Doar omul contează", spune el, "fiecăruia ar trebui să i se permită să-şi trăiască viaţa aşa cum crede, atât timp cât nu râneşte pe altcineva".

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • daniela pe 13 Mai 2014, 16:33
    FEMEIA CI BARBA

    NU TREBUIE SA FACI RAU LA NIMENI

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod