Facebook îl îmbogățește pe Bono

Liderul trupei U2 ar putea deveni cel mai bogat star rock de pe planetă, după ce compania Facebook va fi listată la bursă.

Liderul trupei U2, Bono, ar putea deveni cel mai bogat star rock de pe planetă, întrecându-l astfel pe fostul membru al trupei Beatles, Sir Paul McCartney, după ce compania Facebook va fi listată la bursă.

Bono deţine 1,5 % din acţiunile Facebook, prin firma sa, Elevation Partners. Acţiunile sale sunt evaluate la aproape un miliard de dolari (630 de milioane de lire sterline), când Facebook va fi listată la bursă, informează site-ul nme.com, citat de Mediafax.

Bono a investit în Facebook în 2009 şi a plătit aproape 90 de milioane de dolari (56 de milioane de lire sterline) pentru acţiunile sale.

Astfel, Bono ar putea deveni, în curând, cel mai bogat rocker în viaţă, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari. El va avea 300 de milioane de dolari mai mult decât cel care conduce în top acum, Sir Paul McCartney.

Publicul se aşteaptă ca o parte din banii câştigaţi de Bono să fie îndreptaţi către acţiunile caritabile pe care acesta le susţine în ţările subdezvoltate de pe continentul african, notează Mediafax.

Bono este o figură legendară a rockului mondial. S-a remarcat atât ca lider al trupei U2, cu hituri precum "One" sau "With or Without You", turnee mondiale spectaculoase cât şi prin implicarea sa în acţiuni ce au de-a face cu apărarea drepturilor omului în ţări din Africa sau Asia.

Numele lui Bono a fost vehiculat de mai multe ori ca propunere la Premiul Nobel pentru Pace.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod