Eurovison 2013. Cezar: "Mă consider un concurent de temut"

Reprezentantul României la concursul Eurovision 2013 a declarat marţi, înaintea plecării delegaţiei la Malmö, în Suedia, că se consideră un concurent de temut pentru participanţii la această competiţie, dar şi că prestaţia sa, plasată sub semnul controversei, nu va trece neobservată.

Reprezentantul României la concursul Eurovision 2013 a declarat marţi, înaintea plecării delegaţiei la Malmö, în Suedia, că se consideră un concurent de temut pentru participanţii la această competiţie, dar şi că prestaţia sa, plasată sub semnul controversei, nu va trece neobservată.

Delegaţia României va pleca la Malmö miercuri dimineaţă, în jurul orei 5.00. Şeful delegaţiei, Dan Manoliu, a spus că piesa lui Cezar, "It's My Life", este una pe care "ori o urăşti, ori o iubeşti". "Aici nu sunt zone gri, e clar că România nu va trece neobservată, anul acesta, la Eurovision", a spus Dan Manoliu. Acesta s-a arătat dezamăgit de faptul că Guvernul României nu a sprijinit eforturile de participare la Eurovision. "Eurovisionul a devenit pentru mulţi o producţie a României, ne aşteptam ca mai multe oficialităţi să contribuie, dar nu am avut parte în acest an", a mai spus Manoliu, care a menţionat că bugetul necesar pentru participarea la celebrul concurs a fost, anul acesta, de 235.000 de euro.

La rândul său, Cezar a spus că se simte foarte pregătit, în special pentru că nu simte greutatea unei prestaţii live. "Sunt foarte încrezător în mine însumi.

La operă, totul este live, pentru mine este o rutină, aşa că nu simt această greutate în spate", a declarat acesta. Cezar a adăugat că se simte ca un ambasador a două genuri - opera barocă, domeniu în care contratenorul s-a remarcat, şi stilul opera pop, exemplificat de melodia cu care va participa la Eurovision. "Cred că pot crea acest schimb de public", a adăugat el, povestind că, după ce a câştigat finala naţională a Eurovision, a susţinut un spectacol de operă barocă în Bucureşti, unde 80% din public a fost format din oameni care îl cunoşteau doar datorită melodiei "It's My Life".

Despre melodia cu care va reprezenta România la Eurovision, Cezar a spus că îi defineşte viaţa "în trei minute". "În trei minute, povestesc viaţa mea, este vorba de faptul că dragostea este suverană, dar şi că trebuie să trăieşti clipa", a spus artistul.

Cezar a spus că miniturneul său de promovare la Londra, Amsterdam şi Bruxelles i-a adus multe ecouri pozitive. "Am fost primit cu mare căldură. Mă consider un câştigător şi cu acest sentiment voi pleca şi la Malmö", a spus el. "Cu siguranţă nu vom trece neobservaţi (...) Cred într-un Eurovision în România", a spus Cezar.

Planurile de după Eurovision ale artistului includ lansarea unui nou single, apariţia pe scenă alături de Andrea Bocelli şi Angela Gheorghiu şi lansarea unui nou album.
După Eurovision, Cezar a spus că vrea să lanseze un single - "Painful Love", scris de Şerban Cazan şi Smiley -, urmat de primul său album în stilul pop-opera. De asemenea, Cezar va apărea pe scenă alături de soprana Angela Gheorghiu, la concertul lui Andrea Bocelli de la Bucureşti, pe 25 mai.

Cezar va reprezenta România la Eurovision Song Contest de la Malmö, din Suedia, cu piesa "It's My Life", compusă de Cristian Faur. Cezar va intra în a doua semifinală a concursului Eurovision, care se va desfăşura pe 16 mai. Finala internaţională a concursului Eurovision va avea loc pe 18 mai şi va putea fi urmărită la TVR.

Contratenorul Cezar Ouatu s-a născut într-o familie de muzicieni, astfel că frecventarea cursurilor Liceului de Muzică şi Arte din Ploieşti a fost opţiunea firească. După studii de pian şi cor a început, în 1998, să studieze canto şi muzica barocă, descoperindu-şi vocea de contratenor. În 2001 a fost admis la Conservatoriul "Giuseppe Verdi" din Milano, la clasa celebrei profesoare Margaret Hayward, şi a absolvit în 2004 cu calificativul maxim. În paralel, el a urmat cursuri de măestrie cu Jordi Savall, Sara Mingardo, René Clemencic şi Mariana Nicolesco.

Contratenorul deţine mai multe premii internaţionale la concursuri de prestigiu printre care: Francisco Viñas - Barcelona (cel mai bun contratenor), Competizione dell'Opera din Dresda (premiul întâi absolut), Riccardo Zandonai Riva del Garda - premiul special al juriului, Renata Tebaldi - San Marino (premiul baroc), Spiros Argiris - Sarzana (premiul întâi absolut) şi Hariclea Darclée - Brăila (premiul de excelenţă).

Contratenorul Cezar Ouatu este invitat în permanenţă să susţină recitaluri în Italia şi în întreaga lume, fiind colaborator al ansamblurilor Cappella Musicale din Lodi şi Corul Claudio Monteverdi din Crema.
Datorită acestor solicitări are un repertoriu în care se regăsesc creaţii importante ale genului: "Dixit Dominus" de G.F Händel, "Te Deum" de H. Purcell, "Nisi Dominus" şi "Stabat Mater" de A. Vivaldi, "Requiem" de F. Cavalli, "Carmina Burana" de Carl Orff. La San Marino, în august 2007, a obţinut un succes considerabil într-un recital cu arii de G.F. Händel şi A.Vivaldi realizat în colaborare cu ansamblul baroc "Venti, turbini" dirijat de Sergio Ciomei.

În stagiunea 2006-2007, a debutat la Teatro La Fenice din Venezia, în rolul Armando d'Orville din opera "Il crociato in Egitto" de G. Meyerbeer, în spectacolul regizat de Pierluigi Pizzi şi sub conducerea muzicală a lui Emmanuel Villaume.

Angajamentele sale din perioada 2011-2012 au fost un succes cu ecouri foarte bune în revistele internaţionale de specialitate fiind menţionate: "Montezuma" de Graun (rolul titular) la Festivalul "Sanssouci" de la Potsdam; "Salustia" de Pergolesi (Alessandro) la Festivalul Pergolesi de la Jesi, "Alcina" de Händel (Ruggiero) la Opera din Lausanne sub bagheta lui Ottavio Dantone, "Die Fledermaus" (Orlofsky) la Opera Naţionala din Zagreb.

Contratenorul Cezar Ouatu a susţinut recitaluri în multe oraşe ale României şi a participat la concerte vocal-simfonice cu Orchestra de Cameră Radio, Camerata Regala, cu orchestrele Filarmonicilor din Ploieşti, Cluj, Arad, Braşov, Sibiu.


Foto: Mediafax

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alexandra pe 9 Mai 2013, 10:47
    eurovision

    o porcarie de melodie. tipul e putin ciudat si el. ultimele locuri scrie pe noi. ultimii 5. parere proprie.

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod