Eurovision 2016: Peste 90 de artişti vor să reprezinte România - VIDEO

Trofeul Eurovision va fi acordat va fi acordat în finala din mai, de la Stockholm, Suedia


Următoarea etapă este preselecţia pieselor înscrise pentru selecţia naţională, când toate piesele admise în concurs (conform Regulamentului) vor fi ascultate de un juriu de specialitate.

În urma audiţiilor, juriul va alege 12 piese care vor concura în semifinala selecţiei naţionale Eurovision 2016, pe 4 martie. Duminică, 6 martie, va avea loc finala naţională.

Selecţia naţională a Eurovision va avea loc, pe 4 şi 6 martie, la Sala Polivalentă din Baia Mare, fiind transmisă în direct de Televiziunea Română.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa.

Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).
Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Trupa Voltaj a reprezentat România la Eurovision 2015 cu piesa "De la capăt", ocupând locul al 15-lea în finala care a avut loc la Viena, Austria.


Foto: AFP/Mediafax

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • XYZ pe 9 Feb 2016, 15:20
    SI

    Tara arde si baba se piaptana

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod