Europa invadata de Van Gogh, arta eschimosa si retrospectiva Francis Bacon

Facebook Twitter Comenteaza
Toata luna septembrie, agenda cultural europeana este plina de evenimente. In fuctie de gusturi, oamenii pot merge la expozitia Van Gogh de la Viena si retrospectiva Francis Bacon din Londra, la arta eschimosa si concerte Fat Boy Slim si Prodigy.

Muzeul Albertina din Viena ii invita pe pasionatii de arta la o retrospectiva Vincent Van Gogh, prima din ultimii 50 de ani in Austria. Expozitia, deschisa in perioada 5 septembrie - 8 decembrie 2008, va propune vizitatorilor peste 50 de tablouri si 100 de schite din diferite perioade din ale carierei celebrului pictor olandez.

Pe 21 septembrie 2008, Palatul Imperial implineste 50 de ani de la infiintare si "face publicului un cadou, lasandu-i sa-i viziteze interiorul".


Londra, prin sala de expozitii Tate Modern, va aduce publicului, incepand cu 26 septembrie 2008, o expozitie dedicata pictorului abstract Mark Rothko. Tot aici, publicul il poate urmari pe filosoful Francis Bacon, intre 11 septembrie - 4 ianuarie 2009, prin intermediul unei retrospective.

La Paris, cineastul si antropologul Edmund Carpenter, cunoscator al culturii Siberiei, aduce expozitia "Upside Down, les Arctiques", care prezinta, pentru prima data in Europa, arta eschimosilor. Intre 30 septembrie 2008 si 11 ianuarie 2009, vizitatorii vor avea astfel ocazia sa admire 500 de exponate.

In sud de Dunare, la Sozopol - cea mai veche asezare de pe litoralul bulgar, intervalul 31 august - 10 septembrie va fi dedicat festivalului Arts Appollonia.
Evenimentul are in program lecturi cu autori bulgari, reprezentantii de teatru, muzica jazz si expozitii de arta si fotografie. si tot in Bulgaria, la Plovdiv, claparul trupei Yes, Rick Wakeman, va deschide, pe 1 septembrie, festival muzical al orasului.

In Belgia, la Bruxelles, KlaraFestival propune o serie de concerte menite sa scoata muzica clasica in strada, printr-un dialog interesant cu muzica pop si rock. Astfel, pana pe 12 septembrie, salile concert vor fi "reinventate" inclusiv in statii de metrou, gari si aerogari.

Cele mai mari orase din Spania, Madrid si Barcelona, vor chema la apel fanii The Prodigy si Fat Boy Slim, pentru concertele programate pe 12, respectiv, 13 septembrie, cu ocazia Weekend Dance.

Intre 30 august si 8 septembrie 2008, Budapesta va fi gazda editiei cu numarul 11 a Festivalului Evreiesc.
In programul evenimentului sunt incluse concerte si spectacole, care vor avea loc in cartierul evreiesc din capitala Ungariei.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod