"Estetica nudului", la MNAR

Facebook Twitter Comenteaza


Muzeul National de Arta al Romaniei si Cabinetul de Desene si Gravuri invita publicul sa ia parte la vizitele cu ghidaj gratuit din cadrul expozitiei "Estetica nudului". Acestea se vor desfasura in zilele de sambata, 19 iulie si 16 august, de la orele 11:30. Participarea se face pe baza de programare la telefon: 314 81 19.

Deschisa pana la finele lunii septembrie, expozitia "Estetica nudului" grupeaza 38 de lucrari (desene si gravuri) din repertoriul celor mai importanti artisti romani din prima jumatate a secolului al XX-lea.
                
Tema corpului nud lipseste din arta romaneasca pana la sfarsitul secolului al XIX-lea, ea devenind una din preocuparile majore ale picturii si sculpturii din secolul al XX-lea.

"Nudul" realizat de Constantin Brancusi, pozitionat in centrul acestei expozitii, constituie principala cheie de lectura a directiilor stilistice deschise de acesta in arta romaneasca din secolul al XX-lea.

Desenele sculptoritei Milita Petrascu si cele ale intregului grup de avangarda: Max Herman Maxy, Marcel Iancu, Hans Mattis Teutsch, Corneliu Michailescu fac un pandant expunerii pictorilor Gheorghe Petrascu, Theodor Pallady, Iosif Iser, Nicolae Tonitza.

Alaturi de acestia, desenele sculptorilor Dimitrie Paciurea, Ion Irimescu, George Apostu si cel al pictorului Corneliu Baba completeaza istoricul abordarii acestei teme in iconografia artei romanesti de secol XX.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod