Emy Dragoi “de la folclor la Jazz manouche” cu Anca Sigartau

Emy Drăgoi aduce în faţa publicului, alături de invitaţii săi, un gen de muzică pe care el însuşi îl apreciază- jazz manouche- şi pe care ştie să-l facă accesibil atât pentru ascultătorul bun cunoscător al muzicii, cât şi pentru acela care se lasă doar purtat de muzică.

Considerat cel mai bun acordeonist de jazz al momentului, Emy Drăgoi interpretează cu mare virtuozitate piese din repertoriul marelui chitarist francez de jazz, compozitor şi şef de orchestră Django Reinhardt şi a celebrului  violonist Stephane Grapelli, dar şi improvizaţii  pe a căror scriitură componistică şi-a pus el însuşi semnătura,  reuşind să integreze, cu mare fineţe,  teme ale foclorului românesc şi ale muzicii  lăutăreşti,  cu care a crescut în familia de muzicieni din  care provine şi care l-au însoţit în toate proiectele artistice pe care le-a iniţiat.

Acest proiect- conceput şi realizat de către Emy Drăgoi- constituie o modalitate inedită prin care se fac cunoscute valorile jazzului prin reinterepertarea pieselor lui Django Reinhrdt, preţuirea acordatăpieselor de odinioara din  folclorul autentic romanesc ,a muzicii din perioada interbelica, şi faţă de aceia care au păstrat şi au înnobilat, în timp, valoarea patrimoniului artistic.

Desăvârşindu-şi studiile muzicale la Paris- acolo unde i-a şi fost conferit titlul de „Artistul anului”, la Academia Bill Evans (secţia pian), interpretând nu o dată  swing şi jazz manouche alături de mari artişti francezi, Emy Drăgoi a deprins, până la ultimul detaliu, profunzimea, subtilităţile şi farmecul acestor genuri muzicale.

Cu siguranţă, în cadrul noului său proiect muzical,  publicul va fi sedus de pasiunea dar şi de tandreţea pe care le exprimă acordurile de jazz manouche-un gen muzical în a  cărui aparentă simplitate se regăsesc valori artistice cu totul deosebite. Totul intr-o atmosfera de sarbatoare, in stilul anilor 20-30’, in ritmuri de swing si manouche.

Un spectacol eveniment, care pune alaturi doi artisti completi: Anca Sigartau si Emy Dragoi.
Ipostaza in care Anca Sigartau se prezinta publicului poate fi una inedita, dar ea este pe deplin justificata de back-ground-ul ei artistic.

Putini stiu ca actrita, un nume consacrat pe scena de teatru si in filmografia romaneasca, cu numeroase prezente la radio si televiziune are de fapt o pregatire muzicala solida si legaturi nu doar tangentiale cu muzica.

Anca si Emy vor fi sustinuti in calatoria lor muzicala de trupa de jazz condusa de Emy Dragoi, 3D PRO’etc care grupeaza membrii din 3 generatii diferite ale familiei Dragoi, alaturi de instrumentisti de top.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod