Emilia Popescu este mama vitregă în basmul "Cenuşăreasa"

Filmul „Cenuşăreasa”/„Cinderella”este distribuit de Forum Film România, fiind proiectat atât în varianta subtitrată, cât şi în cea dublată.

La o distanţă de 65 de ani de la premiera animaţiei de excepţie realizatede Disney, „Cenuşăreasa” readuce în atenţia publicului basmul nemuritor care a încântat generaţii întregi, într-un spectacol vizual uimitor. Varianta dublată în limba română aduce şarm, unicitate şi pe una dintre cele mai iubite prezenţe ale televiziunii şi teatrului românesc, Emilia Popescu, care îşi împrumută vocea Mamei Vitrege în noua producţie de la Disney, ce ne învaţă să fim buni şi să avem credinţă, iar cele mai mari visuri ale noastre vor deveni realitate.

Fosta jurată a emisiunii Dansez pentru tine de la Pro TV, aduce la viaţă prin intermediul timbrului său inconfundabil una dintre personajele care au fascinat generaţii de copii şi adulţi, Mama Vitregă.

Mama Vitregă/ Lady Tremaine interpretată de Cate Blanchett în original, este o reinterpretate modernă a femeii haine care o obligă pe fiica ei vitregă, Ella să fie slujnică în propria ei casă, fără a avea resentimente, fiind geloasă pe frumuseţea sa. Mama Vitregă a avut multe visuri spulberate ce au lăsat-o plină de regrete, cu timpul acestea s-au transformat în cruzime şi dispreţ faţă de Ella.

Îngrijindu-se doar de fiicile ei, Drizella şi Anastasia, şi încercând să o umilească în cel mai josnic fel pe sărmana Ella, o opreşte să meargă la balul unde mai târziu Ella îl va întâlni pe alesul inimii sale.
De aici începe povestea: dovleacul, zâna bună, condurul pierdut la miezul nopţii, şi restul este doar bunătate, dar mai ales, magie!


 
Vedeta de televiziune nu se află la prima colaborare de acest gen, aceasta dezvăluindu-şi personalitatea prin cântecele din filmele cu Winnie de Pluş - ''Marea Aventură a Porcuşorului'' sau ,,Un An Nou Fericit cu Pluş'', în original cea care înterpretează melodiile este Carly Simion.

Emilia Popescu este o cunoscută actriţă română, a jucat în filme precum ''Moromeţii" (1987), ''În fiecare zi mi-e dor de tine'' (1988) sau ''Divorţ... din dragoste'' (1991) . A debutat în 1985, încă din timpul facultăţii, în rolul Ilincăi din filmul "Moromeţii", regizat de Stere Gulea.

A avut un rol memorabil, alături de inegalabilul Florin Piersic, în piesa "Străini în noapte", în regia lui Radu Beligan.

Emilia a fost membră a juriului în cadrul concursului ''Dansez pentru tine'', din 2006 până în 2013, punctând impresia artistică a fiecărei perechi.


Regizat de actorul nominalizat la Oscar Kenneth Branagh („Thor,” „Hamlet”) şi cu o distribuţie printre care se numără Cate Blanchett (deţinătoare a două premii Oscar), Lily James („Downton Abbey”), Richard Madden („Game of Thrones”) şi actriţa Helena Bonham Carter, de asemenea nominalizază la Oscar, filmul „Cenuşăreasa” este produs de Simon Kinberg („X-Men: Days of Future Past,” „Elysium”), Allison Shearmur („The Hunger Games: Mockingjay, Part 1”) şi David Barron („Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1”), cu Tim Lewis („Edge of Tomorrow”) ca producător executiv.

Scenariul este semnat de Chris Weitz („About a Boy,” „The Golden Compass”).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod