Elena Băsescu și-a botezat fetița. Imagini cu micuța Sofia Anais!

"Dumnezeu ne binecuvântează", le-a spus ziariștilor fiica președintelui, înainte de a intra în biserică, ducând în braţe fetiţa.

Nepoata preşedintelui, Sofia Anais, a fost botezată, sâmbătă, la Biserica Sfântul Spiridon Nou. Traian Băsescu a sosit în jurul orei 13.40 la Biserica Sfântul Spiridon Nou, unde urma să aibă loc botezul nepoatei sale, Sofia Anais.

"Nu am emoţii, de ce să am emoţii?", le-a spus preşedintele ziariştilor prezenţi.

Întrebat cum este să fie bunic, el a răspuns: "Nu vedeţi ce împăunat sunt!?".

Elena Băsescu, soţul său, Bogdan Ionescu, şi micuţa Sofia Anais au ajuns la biserică puţin înainte de ora 14.00. "Dumnezeu ne binecuvântează", le-a spus Elena Băsescu ziariştilor prezenţi, înainte de a intra în biserică, ducând în braţe fetiţa.

Naşii fetiţei Elenei Băsescu sunt Dorin Chirtoacă, Monica şi Cătălin Cârstoiu.



Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului, a sosit primul la biserica Sfântul Spiridon, cu o oră înainte de eveniment. El a precizat că a venit mai devreme pentru a se ruga şi a "aprinde o lumânare în sănătatea celor vii şi în memoria celor răposaţi".

El a menționat că Sofia, nepoata preşedintelui Băsescu, este "prima finuţă" pe care el o are în România şi că aceasta este un copil liniştit, drăgălaş.

"Îmi doresc să fie sănătoasă, să crească mare şi frumoasă, să asculte de părinţi, să reuşească în toate", le-a spus ziariştilor Dorin Chirtoacă. Acesta a spus că are drept cadou pentru micuţă o ie. "O ie, o cămaşă naţională, aşa cum am făcut cadou şi pentru miri la nuntă", a precizat el.



Monica şi Cătălin Cârstoiu au declarat presei că îi vor oferi cadou un costum popular muscelean, cusut într-o casă ţărănească din Muscel, alături de o Biblie.



Întrebat ce urare au pentru micuţa care urma să fie botezată, Cătălin Cârstoiu a spus: "Toate ursitoarele bune să fie asupra ei şi să aibă parte numai de împliniri. Sper să se facă doctoriţă".

Între cei care au participat la acest eveniment se numără bunicii din partea tatălui ai Sofiei Anais, Ioana Băsescu, Mircea Băsescu, Elena Udrea, prinţesa Lia.



Întrebată ce îi urează fetiţei, Elena Udrea a spus: "Să fie sănătoasă, e un copil reuşit, nişte părinţi norocoşi şi să aibă surioare şi frăţiori".

Prinţesa Lia a precizat că la reşedinţă va oferi mamei şi fiicei pulovere de caşmir.

Ea a precizat că a venit singură la botez pentru că soţul ei nu se află în Bucureşti.

Slujba de botez a fost oficiată de un sobor de preoţi. Lumânările de botez, cristelniţa, precum şi mesele din biserică au fost împodobite cu flori de culoare albă.

Șeful statului a spus la plecare că a fost un eveniment foarte frumos. "A fost foarte frumos, mi-a plăcut slujba", a spus preşedintele.

Elena Băsescu a precizat că fetiţa sa, Sofia, nu a plâns deloc în timpul botezului şi că micuţei îi place foarte mult în apă. "Ştim asta de la băiţă şi s-a confirmat acum", a adăugat ea, în timp ce soţul său, Bogdan Ionescu, a arătat că a avut emoţii, puţin, la început.



Unul dintre cei trei naşi ai fetiţei, Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului, a spus că doreşte tuturor bucurii. El a adăugat: "Să fim şi noi înţelepţi cât de înţeleaptă a fost Sofia azi la botez".

Dorin Chirtoacă a ţinut fetiţa în braţe o bună parte din timpul slujbei, de altfel aceasta adormind în braţele lui, spre sfârşitul evenimentului.
 



La final, fiecare dintre naşi, bunicii şi părinţii s-au fotografiat pe rând cu nepoata preşedintelui. Copilul a plecat de la botez în braţele naşului său, Elena Băsescu şi Bogdan Ionescu urcând într-o altă maşină.

Biserica Sfântul Spiridon Nou este aceeaşi biserică în care a fost oficiată şi cununia Elenei Băsescu cu Bogdan Ionescu.



Soţia medicului ortoped Cătălin Cârstoiu, directorul Spitalului Universitar din Capitală, a asistat-o la naştere pe fiica preşedintelui.

Traian Băsescu şi soţia sa sunt naşii de cununie ai cuplului Cârstoiu.

Sâmbătă seară va avea loc doar o petrecere restrânsă, în familie, la Vila Lac, deoarece este postul Crăciunului, urmând ca petrecerea de botez să fie în 18 ianuarie, întrucât suntem în postul Crăciunului.



Primul copil al Elenei Băsescu şi, în acelasi timp, primul nepot al preşedintelui, a venit pe lume în ziua în care mama a împlinit un an de la căsătorie.

Elena Băsescu şi Bogdan Ionescu s-au căsătorit, în 1 septembrie 2012, la câteva zile după revenirea la Palatul Cotroceni a preşedintelui Traian Băsescu, care a fost suspendat două luni în vara anului trecut.


Foto: Mediafax

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
30 Noiembrie 2013
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod