Elena Băsescu, avertizată de medici: Cea de-a treia naștere îi poate pune viața în pericol

Fiica cea mică a fostului președinte Traian Băsescu a dezvăluit pe pagina sa de Facebook că este însărcinată pentru a treia oară. Dar o a treia operație de cezariană poate fi foarte periculoasă, avertizează medicii.
Fostul europarlamentar mai are doi copii, din căsnicia cu Bogdan Ionescu, cunoscut drept Syda. Pentru că primii doi copii au fost aduși pe lume prin operație de cezariană, Elena Băsescu se află la cea de-a treia naștere în fața unei decizii dificile. 

Medicii avertizează că o a treia operație de cezariană este deosebit de riscantă, din cauza posibilității de rupere a țesutului uterin, slăbit în urma intervențiilor precedente. Complicațiile apărute la cea de-a treia opreație de cezariană ar putea duce la histerectomie, adică îndepărtarea chirurgicală a uterului. 

O sarcină survenită la scurt timp după o operație de cezariană prezintă riscuri majore, printre care ruptură uterină sau naștere prematură, ambele situații putând să pună în pericol viața mamei și a fătului.
Studiile au aratat că riscul de ruptură uterină este mai mare în cazul unei cicatrici verticale, care din fericire nu se mai practică decât în cazuri de urgenţă în zilele noastre, decât în cazul celei joase transversale, potrivit click.ro.

Nici nașterea naturală nu este lipsită de riscuri după o operație de cezariană, cu atât mai mult după două astfel de intervenții. "Spre deosebire de alte țări, medicii români recomandă, de obicei, ca o cezariană să fie urmată de o cezariană din cauza riscurilor pe care le presupune o naștere naturală după o cezariană.
În aceste condiții, o naștere naturală poate provoca ruptură de uter sau hemoragii
", avertizează medicul ginecolog Mihaela Lumei.

Elena Băsescu, în vârstă de 37 de ani, a anunțat printr-o postare publicată pe 19 februarie că este însărcinată și că va naște peste trei luni. Tatăl copilul este Cătălin Tomată, un bărbat cu 12 ani mai tânăr decât ea, proprietarul unui restaurant din București.

Bravo! Vigilenţii paparazzi au făcut marea descoperire: sunt însărcinată.
În doar trei luni, mi se va îndeplini astfel dorinţa de a avea cel puţin trei copii.  Eu şi Cătălin suntem foarte bucuroşi şi, fără să aveţi parte de imagini de la nuntă, deoarece am trăit o experienţă de genul acesta şi-mi ajunge, vom fi doi părinţi foarte buni pentru copilul nostru. Vă mulţumesc tuturor pentru gândurile bune, iar, când vor fi lucruri importante de comunicat, ca şi până acum, le voi comunica eu.
”, a scris Elena Băsescu pe contul său de Facebook.

Foto: Hepta
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
27 Februarie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod