Electrecord premiază legendele muzicii româneşti

25 Noiembrie 2011
Facebook Twitter Comenteaza
Electrecord premiază legendele muzicii româneşti
Gala de Excelenţă Electrecord, prin împlinirea a 80 de ani, aduce alături de sufletele spectatorilor invitaţi de onoare, precum Gheorghe Zamfir, Benone Sinulescu, Nicolae Furdui Iancu, Gheorghe Turda, Margareta Pâslaru, Sanda Ladoşi, Horia Moculescu şi mulţi alţii. Prin acest eveniment, muzica românească este celebrată, fie că este vorba de folclor sau muzică uşoară, şi ridicată la adevărata sa valoare.

"Despre Electrecord nu pot să vorbesc decât la superlativ. În cei peste 40 de ani de activitate muzicală, pot să afirm că Electrecord este o instituţie serioasă, prin intermediul căreia marile valori româneşti au fost lansate.
Este o onoare să particip în cadrul acestui eveniment şi cu riscul de a mă repeta, menţionez că Electrecord este cea mai serioasă casă de producţie şi mă bucur să fiu alături de colegii mei de breaslă în cadrul acestei sărbători"
, a declarat Gheorghe Turda.

Întrebat ce părere are despre industria muzicală românească actuală, artistul s-a declarat dezamăgit de infuzia de versuri în limba engleză: “Recunosc că şi mie îmi face plăcere să ascult din când în când anumite melodii ale lui Tom Jones, dar la noi majoritatea melodiilor de la radio sunt numai în limba engleză.
Să ştiţi că nu la fel se întâmpla, spre exemplu, în Franţa, unde nu se acceptă alte melodii în afară de cele în limba franceză. Eu am fost de mai mult de 40 de ori atât în America, cât şi în Canada, şi cei de acolo sunt foarte naţionalişti. Cu toate acestea, românii se află pe locul 5 în Europa ca şi nationalişti, după greci, irlandezi, francezi şi sârbi”.


În cadrul galei, atât artişti, cât şi compozitori, textieri şi orchestratori vor lua parte alături de marile personalităţi artistice ale muzicii româneşti, care totodată vor susţine şi un mic moment muzical.
Deşi Gala de Excelenţă Electrecord este un eveniment de celebrare a marilor valori, în acelaşi timp vizează şi generaţiile viitoare din industria muzicală autentică.

În concluzie, Electrecord, prin organizarea acestei gale în data de 9 decembrie, la Sala Palatului, valorifică muzica autentic românească, inspirată din cele mai variate probleme şi bucurii ale poporului român şi exprimă prin cele mai frumoase cântece despre ce înseamnă să fii român.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod