Echipa S.O.S a ajutat copiii din centrul de primire "Harap Alb"

Facebook Twitter Comenteaza
Cel de-al patrulea sezon al emisiunii "S.O.S. Salvati-mi casa" de la Prima TV se apropie de final. In ultimele doua editii ale show-ului, Alin Rosu si specialistii S.O.S. au incercat sa-i ajute pe copiii din centrul de primire in regim de urgenta "Harap Alb" din Bucuresti.

In centru sunt gazduiti copiii care nu mai sunt in siguranta in propriile familii, copii care nu pot fi intretinuti de parinti sau copii care au fost abuzati. Micutii sunt integrati in programul centrului, sunt tratati medical si psihologic, daca este cazul, iar apoi sunt preluati de asistenti maternali, sau integrati in centre permanente ori sunt reintegrati in familie, daca acest lucru este posibil.
Parterul cladirii este destinat copiilor cu handicap locomotor, care fac exercitii de recuperare. Aici sunt copii care stau in permanenta in centru sau copii care vin din exterior pentru tratament.

Specialistii S.O.S au ales sa amenajeze doua incaperi din acest centru, astfel incat, sa ajute ambele categorii de copii. Locatiile au fost amenajate de doi designeri. Cristina Joia si Mihai Geleletu au lucrat impreuna pentru a ajuta acesti copii. Cei doi au reusit sa reamenajeze atat sala de joaca pentru copiii abuzati cat si sala de kinetoterapie, pentru micutii cu handicap.


Pentru a fi cat mai functional, spatiul de joaca a fost impartit in mai multe zone. Astfel au prins contur trei zone diferite, una de povesti, o alta de joaca si inca una de studiu. Cristina si Mihai au reusit sa creeze un spatiu de basm, atat prin mobilier cat si prin culoare.

La o parte din amenajare, specialistii S.O.S. au primit ajutorul unei fetite din centru, care a tinut sa se implice in reSOScitarea noii sale case.

Asadar, daca vrei sa-i cunoasteti pe copiii de la centru "Harap Alb", dar sa vezi cum a decurs si amenajare, urmareste ultimele doua editii ale emisiunii "S.O.S.
Salvati-mi casa", sambata, 11 si 18 octombrie 2008, de la ora 13:30, la Prima TV.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod