Duşmani şi falimentari: Mircea Badea şi Oreste sunt datori la Fisc

Cei doi realizatori trebuie să găsească împreună o soluţie. Firma pe care au înfiinţat-o când erau prieteni este datoare la ANAF cu 16.000 de euro.
Pe vremea când erau cei mai buni prieteni, Mircea Badea şi Oreste făceau afaceri împreună. Între timp, lucrurile s-au schimbat mult: cei doi realizatori de televiziune au ajuns "la cuţite", iar firma pe care ei au înfiinţat-o a acumulat o datorie de aproximativ 16.000 de euro la bugetul statului, scrie wowbiz.ro.

Badea şi Oreste au înfiinţat în 2002 firma M.B.&O. PRODUCTION SRL, prin care îşi gestionau câştigurile din televiziune. După doi ani, cei doi au încetat colaborarea şi nu s-au mai ocupat nici de firma care a intrat în procedura de dizolvare şi apoi în cea de lichidare.

Potrivit site-ului supervizor.ro, asupra firmei lui Badea şi Oreste s-a deschis, în acest an, procedura simplificată a falimentului, solicitată de un lichidator.
Acesta "a constatat că debitoarea figurează în evidenţele AFP Sector 3 cu un debit în suma de 71.497 lei, reprezentând obligaţii fiscale neachitate". Suma datorată de firmă reprezintă echivalentul a 16.000 de euro.

"Fiscul va solicită atragerea răspunderii patrimoniale a celor doi administratori şi nu e exclus să obţină o decizie (parţial) favorabilă, structura datoriilor (conform site-ului ANAF) indicând şi o componentă de stopaj la sursă... plus dobânzi de peste două ori mai mari faţă de debitul de bază"
, notează site-ul menţionat.

În această situaţie, cei doi "inamici" sunt nevoiţi să coopereze pentru a găsi o rezolvare a problemei.
La doi ani după plecarea lui Oreste din trustul Intact, decizie luată după ce s-a certat cu Mircea Badea, amândoi vor avea de pierdut dacă vor continua să se dueleze, întrucât penalităţile se vor acumula şi vor conduce la executarea silită dacă datoriile nu vor fi plătite.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Juvetele de Duba pe 12 Dec 2015, 20:08
    Titlu este absolut jenant

    Cred ca nu se intelege termenul de falimentar, si bineinteles din nou avem parte de prezentari de circ, cat mai bombastic. 16.000 de euro este ceva absolut ridicol pentru niste vedete de televiziune, de parca ar fi niste coate goale, care nu au de lucru si nu au de unde plati suma de 16,000 de euro. Totusi politicienii cu salarii de bugetari de unde au reusit sa-si cumpere vile si masini de lux? Ce ar determina falimentul la ascemenea cocalari si ghertzoi? Intr-o alta ordine de idei, acesti lingai de la ANAF ar face bine sa recupereze datoriile de la marii jefuitori ai Romaniei, si sa nu se afiseze cu recuperari de cativa euro bugetul de stat. Cand ANAF va spune ca au recuperat delapidarile si evaziunile fiscale de la cei pe care canalele de televiziunile si presa ii prezinta cu atata interes, ca sa nu-i mai numesc aici, atunci veti avea de subiecte pentru a scrie articole "bomba". Pana atunci lasati-o mai moale.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod