Drama Manuelei Hărăbor: "Am murit şi am înviat"

Actriţa se luptă de 23 de ani cu boala fiului ei. Andrei suferă de autism, iar mama lui încearcă din răsputeri să-l ajute să ducă o viaţă normală.

Manuela Hărăbor a povestit în emisiunea "Teo Show" că a aflat târziu faptul că fiul ei suferă de autism. "Am fost la nenumăraţi doctori şi nu-mi venea să cred că fiul meu e ca eroul din <<Rain Man>>. După 18 luni în care făceam terapie cu el am descoperit un centru de modificare comportamentală şi după cinci săptămâni el a rostit primele cuvintele. Am murit şi am înviat când l-am auzit. Nu era vorba cât de puternică eşti, ci cât de fericită. Nu aveam timp de bocit şi de plâns. Mi-a dat motive să fiu bucuroasă", a mărturisit actriţa.

"Părinţii mei şi sora mea au fost alături de mine. Credinţa a venit în mod natural. Viaţa noastră s-a schimbat în bine, deşi Andrei nu a mai beneficiat de terapie specializată. Mergem înainte şi acum are 23 de ani, i-a împlinit pe 1 octombrie. Să ai un copil cu autism e un mod de viaţă, nu o povară", a adăugat ea.



Manuela Hărăbor, care s-a implicat, alături de postul Kanal D, în campania „Învinge autismul donează 2 euro prin sms la 8839", a mai spus că rolul părinţilor în depistarea şi ţinerea sub control a autismului este esenţial. "Este important ca părinţii trebuie să afle de la început de situaţia copilului dacă este diagnosticat cu autism. Sunt foarte multe lucruri la care părintele trebuie să deschidă ochii atunci când copilul lui e mic şi ar putea avea probleme."

Interpreta Siminei din filmul "Pădureanca" (1987) a divorţat anul trecut de miliardarul Soli Shaltiel, după un mariaj de 17 ani. Andrei este fiul ei din relaţia cu Dan Chişu.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
20 Noiembrie 2013
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod