Dragoste cu două feţe: Phoenix

Iubirea. Un cuvânt atât de folosit şi un sentiment atât de indispensabil. Iubirea e peste tot, în viaţa reală, în articole, în cărţi, în filme şi tot nu ajungem la saturaţie. Fie că este împărtăşită sau nu, dragostea este motorul nostru.

Iubirea nu este doar roz.  Suferinţele, sacrificiile, dezamăgirile sunt şi ele prezente, dar peste toate acestea trebuie să trecem. Ne regenerăm, precum Phoenix, din propria “ cenuşă” pentru a reîncepe.
Din 5 iunie ne vom reînnoi forţele. Vom vedea ce înseamnă cu adevărat să ne renaștem  în numele dragostei. Vom învăța cum să ne ridicăm după ce cădem. Nu veți uita niciodată povestea care urmează să o vedeți, despre un labirint al iubirii, din care scapă cine se regăsește!

Imaginaţi-vă că sunteţi în perioada celui de-al doilea război mondial în Germania, un peisaj în care iubirea abia poate să respire.

Nelly (Nina Hoss) a supravieţuit razboiului, dar faţa ei este complet desfigurată. După ce un doctor i-a refăcut chipul complet desfigurat, ea îl caută pe Johnny, soţul ei, despre care nu mai are nicio veste. El este singurul motiv pentru care a reuşit să rămână în viaţă. Între timp, Johnny (Ronald Zehrfeld) o crede moartă şi caută o modalitate de a-i moşteni averea. Nelly intră în viaţa lui sub o altă identitate, iar Johnny nu o recunoaşte. În schimb, îi aduce aminte de soţia lui şi îi propune să o transforme  în vechea Nelly pentru a intra în posesia averii sale.
Chiar dacă el s-ar putea să fie un trădător, chiar dacă îi acceptă planul său perfid, o parte din ea încă îl iubeşte. Vrea să îşi redea vechea viaţă şi să înţeleagă cine a fost şi cine o să fie. Oare iubirea, deşi trădată, are puterea să reînvie?

Iubirea poate să fie oarbă şi secretele pot trece pe lângă noi. Dar vin si momente în care ne dăm seama că este posibil ca partenerul să aibă de fapt două feţe. Atunci alegerea ne aparţine şi trebuie să ne confruntăm cu propriile sentimente.

Îl iertăm sau punem punct relaţiei? Personajul principal din Phoenix, Nelly, are aceeaşi dilemă. Se agaţă de iubirea lui Johnny, dar trebuie să se decidă încotro să se îndrepte. Regizorul Christian Petzold plasează acţiunea într-o perioadă des ecranizată, dar reuşeşte să descopere o perspectivă nouă prin prisma unei iubiri atipice. Filmul ne arată ce măşti purtăm şi ce minciuni ne spunem nouă înşine în umbra tragediei şi a secretelor. Phoenix, în regia lui Christian Petzold  este cu siguranţă un must see.
O să îl vedem pe marile ecrane, începând cu 5 iunie! De neratat!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod