Dr. Adriana Frăţilescu: „Nu vă lăsaţi tenul stors la saloanele estetice!”

Dr. Adriana Frăţilescu, medic chirurg estetician la Perfect Lines, trage un semnal de alarmă în cazul tratamentelor clasice din saloanele de înfrumuseţare din România.
Dr. Adriana Frăţilescu, medic chirurg estetician la Perfect Lines, trage un semnal de alarmă în cazul tratamentelor clasice din saloanele de înfrumuseţare din România.

Avertismentul său vizează metodele clasice de a extrage punctele negre sau cele de grăsime cu unghiile. Aceste proceduri sunt încă folosite în saloane şi dăunează extrem de mult tenului pe termen lung. Mai exact, deschid calea formării cuperozei şi a rozaceei.

“Tratamentele cosmetice tradiţionale presupun curăţarea feţei prin aplicarea, mai întâi, a vaporilor fierbinţi care deschid porii. Apoi, se fac extracţii prin care se curăţă punctele negre şi se elimină surrplusul de grăsime din piele. De curând, cercetătorii au descoperit că acest gen de tratament ne predispune la apariţia cuperozei sau a rozaceei. Şi asta deoarece în timpul tratamentului vasele de sub piele se dilată, iar când cosmeticiana strânge pielea pentru extracţie, vasele se sparg. Ele devin vizibile sub piele şi dau culoarea roşie aprinsă, generând cuperoza sau rozaceea”, declară Dr. Adriana Frăţilescu.

Din fericire, pentru curăţarea tenului există alternative de ultimă generaţie, prietenoase cu tenul. Printre acestea, este Microdermoabraziunea.
Cu ajutorul unui aparat special se aplică pe piele un jet de particule foarte fine, ca de nisip, care exfoliază celulele moarte. Apoi, cu ajutorul vacumului, se curăţă porii în profunzime şi se elimină punctele negre. Pacienta este astfel ferită de agresiunea mecanică a extracţiilor clasice.
Microdermoabraziunea este un tratament ce vizează straturile superficiale ale pielii având ca scop îmbunătăţirea aspectului tenului, atenuarea ridurilor fine şi regenerarea din profunzime a epidermei.

Una dintre persoanele publice care apelează frecvent la Microdermoabraziune este Sylvia. Cântăreaţa a început să îşi facă un astfel de tratament după o lungă perioadă în care avut probleme cu pielea. “Am avut probleme cu tenul în ultima perioadă. Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar devenise foarte încărcat. Adriana Frăţilescu m-a scăpat de această problemă prin Microdermoabraziune. Am acum un ten ca de bebeluş”, declară Sylvia.

Adriana Frăţilescu este medic specialist chirurgie plastică-microchirurgie reconstructivă cu numeroase supraspecializări în străinatate în cele mai noi şi moderne tehnici de medicină şi chirurgie estetică. Dr. Adriana Frăţilescu oferă la clinica Perfect Lines atât servicii de chirurgie estetică, cât şi tratamente estetice minim invazive.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • valeria.zota pe 16 Apr 2012, 16:49
    Pentru Florica Ion

    pina acum nu de mult am avut un ten normal,pe care il intretineam cu diverse produse de calitate.Insa la un moment dat nu stiu ce sa intimplat,peste noapte mam trezit cu un ten incarcat de tot ce vrei(ten acneic).Am apelat la un dermatolog si credetima fara un tratament antibiotic,nam putut scapa.Orice ati face,fara acest tratament nu se reusest.Respectiv,se lucreaza cu o intreaga echipa(am apelat si la un medic endocrinolog)

    0
    0

  • florica ion pe 15 Mar 2012, 21:17
    ten cu probleme

    sant o mama care va cere un sfat fata mea are probleme cu fata cred ca e vorba de un stafilococ in acest caz ete posibil alt tratament fara a apela la antibiotic VA MULTUMESC

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod